Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Blesková treska pro začátečníky

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 12.8.2014 21:36:24
Rychlé, chutné a ještě k tomu zdravé.
Blesková treska pro začátečníky
Suroviny
Na 4 porce • 400 g mražené tresky • 300 - 400 g mražené zeleninové směsi hrášek s mrkví a kukuřicí • 2 lžíce másla • citronová šťáva • sůl • drcený kmín • petrželka • 2 stroužky rozetřeného česneku • příp. 100 g strouhaného sýra (Gouda, Parmazán)
Postup
Dno pekáče potřeme máslem, vsypeme polovinu zeleninové směsi a poklademe částí másla na plátky.
Rybí filety posolíme, pokapeme z obou stran citronovou šťávou, pokmínujme, potřeme česnekem a položíme na zeleninu. Posypeme sekanou petrželkou, podlijeme trochou vody. Na ryby nasypeme zbytek zeleninové směsi, poklademe zbylým máslem a přiklopené dáme do trouby na maximální teplotu (250 °C). Po cca 15 minutách odkryjeme a necháme cca 5 minut dodělat otevřené.
Pokud chceme, můžeme na těchto 5 minut posypat strouhaným sýrem.
Příloha brambory nebo bramborová kaše.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 295 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.