Vepřová pečeně na kmíně se žampiony (houbami)Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 21.9.2014 17:38:30
Výborná omáčka, které hořčice přidává zajímavou chuťovou stopu.
Suroviny 1 kg vepřové krkovice • 1/2 lžičky mletého kmínu • 1 lžička kmínu celého • sůl • olej • 2 ks cibule • 250 ml vývaru • 200 g žampionů (či lesních hub) • sekaná petrželka • 100 g slaniny • 100 ml sladké smetany • 1 lžíce dijonské hořčice • 2 lžičky Solamylu Postup Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem a dáme péci. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozehřejeme v pánvi a přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony. Podusíme a po cca 30 minutách pečení vsypeme k masu. Společně pečeme do měkka. Pokud máme houby lesní, je možné použít i ty - buď čerstvé, nebo mražené (podušené). Část šťávy vybereme zpět do pánve, necháme vychladnout, přimícháme opatrně petrželku, smetanu, hořčici a Solamyl. Společně zahřejeme a vrátíme do pekáče k masu. Zahřejeme ještě cca 10 minut, aby se chuť spojila a po dalších 10 minutách mimo troubu nakrájíme a podáváme. Jako příloha jsou možné brambory, kaše nebo i rýže. Zobrazeno doposud 427 x.
|
Všichni uživatelé |