KaiseršmornAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 25.8.2015 21:16:14
Z receptů našich babiček.
Suroviny 4 lžíce změklého másla • 4 žloutky • 350 ml mléka • 2 lžíce moučkového cukru • citronová kůra z 1 citronu • 1 vanilkový cukr • špetka soli • sníh ze 4 bílků • 200 g polohrubé mouky • máslo na pánev • hrst rozinek • lžíce cukru na karamel • ovoce, ořechy, cukr na posyp Postup 1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem, máslem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. 2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi. 3. V pánvi rozpusťte trochu másla (nebo ideálně použijte přepuštěné máslo), vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3 cm. 4. Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte dvěma vidličkami na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte v teple stranou. 5. Do pánve vložte kousek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. 6. Přidejte na kousky nakrájené jablko, jahody, broskve, lesní ovoce - prostě jakékoi ovoce či ořechy a promíchejte. 7. Na talíř dejte natrhané těsto a polijte teplou ovocnou směsí, navrch zlehka posypte moučkovým cukrem a podávejte. Je možné podávat i s jablkovým pyré (obvyklé v Německu) nebo s vanilkovou omáčkou). Přidejte svůj komentář
(zatím 1 komentářů)
Zobrazeno doposud 409 x.
|
Všichni uživatelé |