Korma z kuřeteAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.8.2016 11:26:02
Jedna indická inspirace... Korma není název jídla, ale označuje „dušení“. Korma má být hustá, sametově jemná na chuti velmi bohatá. Recept pochází z Dillí, které je označováno za centrum mughalské kuchyně.
Suroviny 30 g mandlí loupané plátky • 2 rozmačkané stružky česneku • 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru • 2 lžíce přepuštěného másla (ghí) nebo slunečnicového oleje • 800 g kuřecích prsíček bez kůže • 1 jemně nasekaná cibule • 3 tobolky kardamomu (pokud budou celé po dohotovení pokrmu je vyjmeme) • půl lžičky kurkumy • 2 lžičky mletého římského kmínu • jemně mletá sůl podle chuti • 200 ml dobrého bílého jogurtu • 150 ml kokosového mléka nebo smetany na vaření • opražené mandlové lupínky na ozdobu • čerstvé lístky koriandru • • dušená rýže jako příloha Postup Mandle s česnekem a jemně nastrouhaným zázvorem rozmixujeme společně se dvěma lžícemi studené vody. V hluboké pánvi na tuku orestujeme kuřecí maso nakrájené na menší kostky. Po 8 minutách restování na prudším ohni maso vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve přidáme tobolky kardamomu, kurkumu a 2 minutky pražíme, poté přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme. Když cibulka zezlátne, přidáme rozmixovanou mandlovou pastu, kmín, sůl a 7 minut společně podusíme. Jogurt rozšleháme se smetanou a po lžících přidáváme do připravené směsi. Vaříme za častého promíchávání na mírném plameni tak dlouho, dokud jogurt nevytvoří hladkou a krémovou omáčku. Do omáčky přidáme maso a pod poklicí společně cca 5 minut podusíme. Podáváme s dušenou rýží. Hotový pokrm posypeme na suché pánvi opraženými mandovými lupínky a ozdobíme koriandrovými lístky. Přidejte svůj komentář
(zatím 1 komentářů)
Zobrazeno doposud 499 x.
|
Všichni uživatelé |