Bezinkový likérAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 22.8.2016 19:06:30
výborný recept z Celoroční kuchařky
Suroviny 500g bezinkové kuliček • podle potřeby vody • 1 ks citron • 3 ks hřebíček • 1/2 lžičky skořice • 300 cukru • 250 ml brendy či rumu Postup Obrané kuličky bezinek v kastrolu zalijeme vodou, přidáme koření a na plátky nakrájený citron, zbavený pecek. Vaříme asi 20 minut. Necháme vychladnout a odstát do druhého dne. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Šťávu přivedeme k varu, vsypeme cukr a vaříme ještě 5 minut. Necháme vychladnout a přiáme rum. Uschováme v chladu.
Zobrazeno doposud 397 x.
|
Všichni uživatelé |