Kuřecí srdíčka ala roštěnáAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 23.8.2016 16:00:01
Levná varianta výborného jídla. Vaří se to dlouho, ale samo, je třeba jen sem tam zamíchat...
Suroviny 500 g kuřecích srdíček • 1 ks cibule (větší) • 50 g slaniny • 2 dl červeného vína • 2-3 lžíce hladké mouky • 1 lžíce plnotučné hořčice • sůl • pepř • kmín • sladká paprika • cca 2 cm sardelové pasty • 2 lžičky kaparů (sekaných) • několik kapek Worchestru Postup Cibuli jemně nakrájíme a na sádle orestujeme do růžova.
Přidáme špek, nakrájený na kostky a trošku kmínu - osmahneme. Opraná a očištěná srdíčka překrájíme na polovic a přidáme do hrnce, zamícháme, necháme zasmahnout a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme cca 10 minut dusit. Přidáme hořčici, sůl, pepř a sladkou papriku a přikryté necháme opět asi 10 minut dusit. Přidáme sardelku, rozmíchanou v trošce vývaru a zamícháme. Zalijeme vínem přivedeme k varu. Zredukujeme šťávu na polovinu - tak, aby byla srdíčka mírně potopená, přikryjeme a dusíme - asi tak hodinku a půl. Postupně podlíváme horkým vývarem či vodou... Vylovíme kousek masa a zkusíme, zda je měkké. Pokud skoro jsou, přidáme kapary a na závěr pár kapek worcestrové omáčky. Ochutnáme, případně dosolíme, mouku rozmícháme v trošce vody, přidáme sběračku šťávy ze srdíček, rozmícháme do hladka a přilijeme do kastrolu a provaříme. Dá se jíst s bramborovou kaší nebo chlebem, pak děláme tu omáčku dosti hustou. Pokud ji podáváme s rýží, pak méně hustou. Může se podávat i s brambory nebo s knedlíkem. Zobrazeno doposud 401 x.
|
Všichni uživatelé |