Mladé fazole na špekuAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 23.8.2016 16:50:52
Dobrá letní příloha, která odlehčí klasickou kombinaci maso + knedlík
Suroviny 500 g zelených fazolek • 50 g uzeného špeku nebo anglická slaniny • 1 velká cibule • 1 lžíce hladké mouky • zeleninový vývar • sůl • česnek • pažitka Postup Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a osmahneme. Po chvilce dáme mouku a opražíme. Podlijeme trochou vývaru z fazolí, provaříme. Přidáme fazole, můžeme přisolit (pozor, slanina bývá dost slaná), okořenit tymiánem nebo kari a ještě malou chvilku povaříme. Vmícháme rozetřený česnek, vypneme plotýnku a necháme dojít.
Hotové můžeme posypat pažitkou. Zobrazeno doposud 407 x.
|
Všichni uživatelé |