Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Mladé fazole na špeku

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 23.8.2016 16:50:52
Dobrá letní příloha, která odlehčí klasickou kombinaci maso + knedlík
Mladé fazole na špeku
Suroviny
500 g zelených fazolek • 50 g uzeného špeku nebo anglická slaniny • 1 velká cibule • 1 lžíce hladké mouky • zeleninový vývar • sůl • česnek • pažitka
Postup
Fazole pokrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka (vodu nevyléváme). Špek nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme cibuli a osmahneme. Po chvilce dáme mouku a opražíme. Podlijeme trochou vývaru z fazolí, provaříme. Přidáme fazole, můžeme přisolit (pozor, slanina bývá dost slaná), okořenit tymiánem nebo kari a ještě malou chvilku povaříme. Vmícháme rozetřený česnek, vypneme plotýnku a necháme dojít.
Hotové můžeme posypat pažitkou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 407 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.