Maso na majonézeAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 11.1.2018 12:23:58
Zajímavá úprava masa, zejména suchá kuřecí prsa nebo vepřové kotlety může chuťově velmi pozvednout. A kupodivu lze takto upravit i maso hovězí.
Suroviny 4 plátky masa (kuřecí prsa, vepřový kotlet, krůtí prsa, hovězí a pod.) • 1 hrnek majonézy - pokud děláme domácí, pak je to majonéza z 1 vajíčka • sůl, pepř • koření - čubrica nebo grilovací • 3 cibule (nebo pór) • 6 stroužků česneku • 2 lžíce jemně sekané petrželky • cca 80 g anglické slaniny • cca 80 g sýra Postup Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Dno pekáče potřeme 2 lžícemi majonézy, rozložíme maso, posypeme hustě drobno nakrájenou cibulí (nebo pórkem). Posypeme rozetřeným česnekem, kořením a petrželkou. Nahoru položíme plátky anglické slaniny a plátky sýra a opět potřeme majolkou.
Pokud děláme z masa hovězího, naklepané plátky potřeme česnekem či kořením ochucenou majonézou a stočíme do ruliček. ty pak klademe na dno pekáčku. Dál postupojeme jako psané výše (cibule, slanina, sýr, majonéza). Dáme do vyhřáté trouby zapékat na cca 45 minut (v případě hovězího cca hodina až 1 1/4 hodiny). Zobrazeno doposud 682 x.
|
Všichni uživatelé |