Dýňové pyréAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 9.4.2018 22:00:21
Dýňové pyré se přidává do mnoha jídel. Je možné si ho i udělat do zásoby a zamrazit.
Suroviny 1 máslová dýně • špetka soli • 5 lžic vody Postup Máslovou dýni umyjeme, osušíme a oloupeme (nejlépe to jde zubatou škrabkou). Pak ji překrojíme na poloviny a z každé odstraníme vnitřní roztřepenou část dužiny se semínky.
Rozkrájíme na kousky velké asi dva centimetry, nasypeme je do kastrolu a podlijeme cca čtyřmi - pěti lžícemi vody. Osolime špetkou soli a zakryté dusíme na velmi slabém ohni 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme ponorným mixérem. Tohle pyré se dá použít jako přísada do pečení, jako samostatný dezert, po smíchání se zakysanou smetanou jako zmrzlina, jako polotovar do omáčky k masu, k výrobě krémového italského risotta nebo jako přísadu do zapékaných lasagní. Zobrazeno doposud 600 x.
|
Všichni uživatelé |