Švestkové knedlíkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 2.8.2018 21:59:44
K švestkáčům tak nějak patří bramborové těsto, ale sladké knedlíky mi z jen bramborového těsta nechutnaly. Tak jsem objevila těsto tvarohovo-bramborové. To je ke švestkám to pravé!!!
Suroviny 350 g brambor • 350 g hrubé mouky • špetka soli • 250 g tučného tvarohu • 1 vejce • cca 40 švestek • cukr, máslo a mák/perník na podávání Postup Brambory uvaříme ve slupce (ideálně den předem), vychladlé oloupáme, najemno nastrouháme, přidáme mouku se špetkou soli, tvaroh a vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme z něho váleček, ze kterého nakrájíme stejně velké kousky. Zploštíme je a obalíme těstem švestky. Správně se mají vypeckovat a místo pecky dát půl kostky cukru, ale já - jako líná hospodyně - nechávám na strávnících, aby si pecky vyndali sami (jen je na ně upozorním :-) ) Z této dávky je cca 40 knedlíčků. Do vroucí vody jich dáme polovinu (nebo i třetinu) a postupně ve dvou nebo třech dávkách vaříme v osolené vodě. Opatrně je nadzvedneme od dna, aby se nepřichytily a vaříme je asi 10. Tradičně se tyto knedlíky podávají s mákem, cukrem a máslem, kdo nemá rád mák (jako já), může je posypat strouhaným perníkem nebo tvarohem (+ cukr a máslo, samozřejmě). Přidejte svůj komentář
(zatím 2 komentářů)
Zobrazeno doposud 505 x.
|
Všichni uživatelé |