Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Churros

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 7.1.2019 22:30:12
... čte se to "čuros" a jsou to vlastně něco jako španělské koblihy. Tradičně se podávají k sváteční snídani. Na ulicích je smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají.
Churros
Suroviny
300 ml vody • 250 g hladké mouky • 2 lžíce cukru krystal • 1 špetka soli • 5 lžic olivového nebo slunečnicového oleje • 2 ks vajec • • na obalení: 4 lžíce cukru krupice • 1 lžička skořice - mletá • • na smažení: olej
Postup
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do hladké tuhé pasty. Po cca 2 minutách odsavíme a necháme zchladnout.
Do prochladlé hmoty postupně zamícháme vejce až vznikne hladké těsto.
Na plochém talíři smícháme cukr s trochou skořice.
Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou, nebo hvězdičkovou násadkou. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi na 170°C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, závitky a esíčka. Každý necháme smažit asi 2min. do světle hněda. Vyndáme je na ubrousky, necháme usušit od přebytečného oleje a obalíme je v cukru se skořicí.
Podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou, nebo kávou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 392 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.