ChurrosAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 7.1.2019 22:30:12
... čte se to "čuros" a jsou to vlastně něco jako španělské koblihy. Tradičně se podávají k sváteční snídani. Na ulicích je smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají.
Suroviny 300 ml vody • 250 g hladké mouky • 2 lžíce cukru krystal • 1 špetka soli • 5 lžic olivového nebo slunečnicového oleje • 2 ks vajec • • na obalení: 4 lžíce cukru krupice • 1 lžička skořice - mletá • • na smažení: olej Postup Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do hladké tuhé pasty. Po cca 2 minutách odsavíme a necháme zchladnout.
Do prochladlé hmoty postupně zamícháme vejce až vznikne hladké těsto. Na plochém talíři smícháme cukr s trochou skořice. Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou, nebo hvězdičkovou násadkou. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi na 170°C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, závitky a esíčka. Každý necháme smažit asi 2min. do světle hněda. Vyndáme je na ubrousky, necháme usušit od přebytečného oleje a obalíme je v cukru se skořicí. Podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou, nebo kávou. Zobrazeno doposud 392 x.
|
Všichni uživatelé |