Čokoládový krémAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 26.1.2019 13:32:02
Plním tímto krémem košíčky, pantoflíčky, je výborný i na zdobení dortů.
Suroviny 200 g čokolády (používám 60% a více) • 250 až 300 g másla Postup Čokoládu (pecičkovou, nebo rozlámanou tabulkovou) zahříváme ve vodní lázni, až je úplně hladká a rozpuštěná. Nenecháme ji zbytečně přehřát! Správná teplota je taková, že když do ní namočíme prst, nepálí. Mezitím si do mísy připravíme máslo pokojové teploty a vyšleháme ho do hladka. Čokoládu vmícháme do vyšlehaného másla, a co nejrychleji ji do másla zašleháme. Pokud bychom pracovali příliš pomalu, mohly by se v krému vytvořit čokoládové hrudky a krém by už nebyl pěkně hladký. Pokud by se nám to stalo, dáme misku s krémem nad páru a prošleháme do spojení. Přidejte svůj komentář
(zatím 9 komentářů)
Zobrazeno doposud 456 x.
|
Všichni uživatelé |