Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Čokoládový krém

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 26.1.2019 13:32:02
Plním tímto krémem košíčky, pantoflíčky, je výborný i na zdobení dortů.
Čokoládový krém
Suroviny
200 g čokolády (používám 60% a více) • 250 až 300 g másla
Postup
Čokoládu (pecičkovou, nebo rozlámanou tabulkovou) zahříváme ve vodní lázni, až je úplně hladká a rozpuštěná. Nenecháme ji zbytečně přehřát! Správná teplota je taková, že když do ní namočíme prst, nepálí. Mezitím si do mísy připravíme máslo pokojové teploty a vyšleháme ho do hladka.
Čokoládu vmícháme do vyšlehaného másla, a co nejrychleji ji do másla zašleháme. Pokud bychom pracovali příliš pomalu, mohly by se v krému vytvořit čokoládové hrudky a krém by už nebyl pěkně hladký.
Pokud by se nám to stalo, dáme misku s krémem nad páru a prošleháme do spojení.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 456 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.