Malinová srdíčkaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 5.12.2019 23:29:21
A opět další variace na linecké těsto... Buď je uděláme s příchutí malinovou nebo jahodovou.
Suroviny 170 g mouky • 2 malinové/jahodové pudinky • 10 g kakaa • 140 g másla • 70 g práškového cukru • šťáva a kůra z jednoho citronu • 2 žloutky • červená poleva • na slepování malinová / jahodová zavařenina, nebo krém z bílé čokolády Postup I když část mouky nahradíme pudingem, pro získání tak intenzivní barvy, jako je na obrázku je třeba přidat trošku červené barvy.
Smícháme mouku, pudinkový prášek, cukr a kůru z citrónu. Do promíchaných sypkých surovin rozsekáme studené máslo, promneme je rychle prsty do jakési drobenky, přilijeme citrónovou šťávu a žloutky a spojíme rychle v těsto. Zabalíme těsto do potravinové fólie a necháme do druhého dne odležet. Vyvalujeme na pomoučeném vále na cca 2mm a vykrajujeme srdíčka různých velikostí a tvarů - vždy dvě stejná a v jednom vykrojíme menší srdíčkový otvor. Na pečícím papírem vyloženém plechu upečeme v mírné troubě. Po vychladnutí slepujeme dvě srdíčka stejného tvaru - vždy jedno plné a jedno s otvorem - k sobě zavařeninou, nebo krémem z bílé čokolády. Po zaschnutí zdobíme horní srdíčka po obvodu i okolo otvorů červenou polevou. Zobrazeno doposud 719 x.
|
Všichni uživatelé |