Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Mačanka (tradiční romská polévka)

Autor: Romčátka , 25.8.2008 11:35:18
Tradiční romská polévka dochucená smaženou cibulkou, může být i v bezmasé variantě (z kyselého mléka)
Mačanka (tradiční romská polévka)
Suroviny
30 dkg hovězího masa • 3 čerstvé houby nebo hrst sušených • cibule • 3 stroužky česneku • 3 lžíce sladké papriky • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • tuk • ocet
Postup
Maso spolu s pokrájenými houbami dejte vařit a až bude měkké, tak ho vyndejte, nakrájejte a opět vložte do vody. Přidejte česnek, vývar osolte a opepřete a dále vařte ještě chvilku. Mezitím si připravte hrníček vody, smíchejte ji s hladkou moukou a vylijte do vařící se polévky. Tu ještě pět minut míchejte a vařte. Poté dochuťte lžící octa a nechte stát.

Na pánvi osmahněte na oleji do zlatova cibulku a přisypte sladkou papriku. Pak zbývá jen mačanku nabrat do talíře, posypat cibulku s paprikou a pustit se do jídla. Mačanku můžete připravit i bez masa - na kyselém mléce.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1864 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.