Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Vánoční štola ( nekynutá)

Autor: těhotnění Správce , 21.11.2008 10:11:13
péci min. 1 týden dopředu
Suroviny
370-400g hladké mouky • 1/2 lžičky soli • 1 1/2 balíčku prášku do pečiva • 1 balíček vanilkového cukru • 1 lžičku pomerančové kůry • 125 g cukru krupice • 250 g měkkého tvarohu • 2 vejce • 150 g tuku na pečení ( Hera, Stella) • 1 hrst (50g) rozinek hrubě nasekaných • 1 hrst vlašských ořechů • ---------------------------------------------------------------------------- • 60 g másla na potření hotové štoly • 50g moučkového cukru na posypání • alobal • pečící papír • --------------------------------------------------------------------------
Postup
rozpustit tuk a nechat vychladit. Odložíme si trochu hl. mouky na posypání prkénka. Vše smíchat hnětačem až se těsto odlupuje od stěn a je vláčné. Zapneme troubu na 220°C. Těsto dáme na moukou vysypané prkénko a rukama tvoříme placku asi 1 cm vysokou. Kterou prvně přeložíme vrchním a spodním dílem do středu a poté ještě jednou přehneme spodní díl do 2/3 směrem nahoru.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Plech-pečící papír-přenést štolu a péci 10 minut- zmírnit teplotu na 160°C a dopečeme 20 minut--------------------------------------Po upečení horkou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Zabalit do alobalu a nechat vychladnout. Alespoň týden nechat v chladu odležet. Neujídat !

Dobrou chuť !!!
Zobrazeno doposud 1068 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.