Recepty[<<Předchozích 10] Poslední recepty ze všech kategorií 11 až 19 z 19
Gomboda (vepřová polévka s drobením)Maso mívali Romové na jídelníčku málokdy. Od sedláků dostali spíš vepřové či hovězí kosti, někdy starou slepici nebo kus slaniny. I tahle polévka využívá nejdostupnějších surovin a je tedy velmi levná.
Fasuľa (fazolová polévka)Výborná fazolová polévka, jejíž chuť ozvláštňují sušené švestky. V některých rodinách bývá součástí slavnostních tabulí na Štědrý den či Velikonoce.
Peke bandurki (pečené brambory)Romové tradičně využívali surovin, které dostávali od sedláků za své služby (pomoc v hospodářství, na poli, poklízení apod.). Brambory, mouka, slanina - to byla nejčastější mzda, proto i romská jídla často obsahují zejména tyto suroviny.
Lole bandurki (červené brambory)Jednoduché, levné a chutné jídlo, které může být podáváno samostatně nebo jako příloha.
Trojctihodný závin po maďarskuJablka, mák, tvaroh. Závin, který se v romských rodinách dělá s těstem přes celý stůl.
Mačanka (tradiční romská polévka)Tradiční romská polévka dochucená smaženou cibulkou, může být i v bezmasé variantě (z kyselého mléka)
Holubki (plněné zelné listy)Trdiční jídlo, které se s oblibou vaří ve většině romských rodin u nás i ve světě.
[<<Předchozích 10] Poslední recepty ze všech kategorií 11 až 19 z 19
|
Všichni uživatelé |