| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Netopýří noc

V ostravské zoologické zahradě se můžete o životě těchto jediných aktivně létajících savců, jejich výzkumu a ochraně dozvědět více.
Kdy:4.9.2019
Kde:Zoologická zahrada Ostrava Michálkovická 197 710 00 Ostrava
Region:Ostrava-město
Popis:Po prázdninové přestávce pokračuje přednáškový cyklus Zajímavosti ze světa zoologie. Do zářijového termínu jsme zařadili akci věnovanou netopýrům. Tato akce se koná tradičně na přelomu srpna a září na řadě míst po celém světě a letos se uskuteční její 23. ročník.
V ostravské zoologické zahradě se můžete o životě těchto jediných aktivně létajících savců, jejich výzkumu a ochraně dozvědět více.

Ve středu 4. září proběhne ve výukovém centru Zoologické zahrady Ostrava od 18 do cca 22 hodin 23. ročník Mezinárodní noci pro netopýry (IBN). V zoo tato akce probíhá každoročně již od roku 2005. Letos se zde tedy uskuteční již popatnácté. Návštěvníci se seznámí s výzkumem, ochranou i dosavadními poznatky o životě netopýrů, a dozví se tak, jak tito jediní létající savci žijí, co je nejvíce ohrožuje, jak je lze chránit a proč jsou v přírodě důležití. Přednáška bude doprovázena audio i video ukázkami, děti se mohou těšit na zábavné aktivity, soutěžní kvízy nebo skládání papírových netopýrů. K prohlédnutí bude i technika užívaná při výzkumu netopýrů. V případě příznivého počasí bude po přednášce následovat vycházka po večerní zoo s detektorem ultrazvuků sloužícím ke sledování těchto živočichů. V minulých ročnících se podařilo zajistit též živé netopýry ze záchranného chovu, které si návštěvníci mohli nakrmit a poté vypustit.

18:00 - 21:00
Mapa:
GPS:49°50'35.275”N, 18°19'12.684”E
WWW:http://www.zoo-ostrava.cz/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.