| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Jizerská 50

Lyžařský závod.
Kdy:10.2.2023
Kde:stadion v Bedřichově 648 12 Bedřichov
Region:Jablonec n/N
Popis:Jednu z nejvýznamnějších sportovních událostí v České republice čeká už 56. ročník. ČEZ Datum konání bylo opět stanoveno na druhý víkend v únoru, akce se bude konat konkrétně 10.-12. 2. 2023.

Jizerská 50 je tradiční běžkařský závod, který je určen pro profesionální závodníky i amatérské běžce.

Účastníky i jejich doprovod čeká každoročně pestrý program po celé tři dny trvání akce. Kromě hlavního padesátikilometrového závodu nabízí organizátoři účastníkům možnost kratších tratí. Vybírat mohou z bohatého množství – 50, 25 či 10 kilometrů klasicky, 30 kilometrů volnou technikou nebo noční sprint na 1,5 kilometrů soupaž. Připravena je také trať pro nejmenší běžce a štafetové závody. Zájemci se mohou účastnit jednoho, ale i více závodů. Součástí doprovodného programu je slavnostní zahájení.

Postavte se po jejich bok i vy a dopřejte si pořádný sportovní zážitek! Řada startovních čísel stále čeká na své majitele a do konce roku se navíc můžete registrovat za zvýhodněnou cenu. Vychutnejte si jedinečnou atmosféru Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory, kde můžete navštívit některé z řady krásných přírodních památek, které okolí Bedřichova nabízí. Akce každoročně naláká do Libereckého kraje velké množství sportovců z celého světa.
 
Nejslavnější závod v běhu na lyžích v České republice má tradici již od roku 1968. Akce se koná jako Memoriál Expedice Peru 1970 a připomíná událost patnácti tragicky zesnulých horolezců, jejichž památku účastníci uctí při sobotní mši. Jizerská 50 je součástí světové ligy dálkových běhů Worldloppet a jedná se o největší masový závod v běžeckém lyžování ve střední Evropě.
 
Slovo o Jizerské 50
Jizerská 50 je lyžařský běžecký závod, který je součástí závodů světové ligy dálkových běhů Wordloppet a patří k nejoblíbenějším běžkařským trasám v republice. Chráněná krajinná oblast nabízí mimořádný zážitek rekreačním i závodním běžkařům, kteří si mohou vybrat z několika základních tras. K nejkrásnějším patří okolí Kristiánova, Bedřichova, Nové Louky a Jizerky. Trať je pravidelně udržována frézovou rolbou a na každém rozcestí naleznete orientační tabule a rozcestníky.

Součástí programu je i závod štafetových týmů, závody pro děti a také slavnostní zahájení s kláním historických lyžníků.

V posledních letech se ustálila následující trasa (50km): stadion v Bedřichově, U Buku, Nová Louka, Kristiánov, Rozmezí, Knajpa, Kasárenská silnice, U Bunkru, parkoviště na Jizerce, Pyramida, U Bunkru, Promenádní cesta, Smědava, Knajpa, Na Čihadle, Štolpišská silnice, Krásná Máří, Hřebínek, Bílá kuchyně, Olivetská hora, U Buku, stadion v Bedřichově.

Závod je součástí seriálu SkiTour.

10. únor 2023 – 12. únor 2023
Mapa:
GPS:50°47'42.961”N, 15°8'37.284”E
WWW:https://jiz50.cz/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.