3.6.2023 23:19:56 TaJ
Re: Tipy na rychlou buchtu
Klíčnice, z toho šlehačkového těsta by to určitě šlo dát i do formy na muffiny. Jinak máme už několik let prověřený recept, vždycky měly úspěch i ve škole na jarmarcích, nebo při narozeninách apod.
230 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
prášek do pečiva
2 polévkové lžíce kakaa
100 g hořké čokolády nasekané na malé kousky
2 vejce
125 g rozpuštěného másla (já dělám z Hery)
170 ml mléka (ale v reálu ho neodměřuju, dávám podle hustoty těsta)
Do jedné mísy dáš všechny suché přísady a promícháš, do druhé mísy rozpuštěné vychladlé máslo, vejce a mléko.
Pak se to smíchá dohromady a lžící rozdělí do formy na muffiny. Pečou se 20 minut na 180 stupňů.
Odpovědět