| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zácpa

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1109  [Dalších 1079 >>]
Gréta 8428
6.10.2019 10:51:27
Co domácí jogurty za pomoci tibetské houby?
Jím to, nebylo mi nic, je mi líp :-) řekla bych, ze je to taková zdravá péče o střevní bakterie.
A zúžení střeva se zkoumalo?
Mariana +2 135342
6.10.2019 9:27:44
no už je to dlouho tak fakt si nepamatuju jistě.
zkus tady: buď je to ten primář, no anebo ne. Pokud ne tak stejně nevím kde by dal hledat, ale na důchod ještě nevypadal, tak třeba je to on.
https://www.fnbrno.cz/klinika-detske-chirurgie-ortopedie-a-traumatologie/k1454

zkusím se příští týden zeptat pediatra zda si nepamatuje jméno a koho mi říkal v té Praze

no ale asi upozorním, zázraky asi nečekej, podle mně ti možná na stejný problém poradí to stejné co nám.
řekl mi že je to psychický, a mám dávat klystýry a jít k psychologovi.
byla jsem původně hodně naštvaná a zklamaná, čekala jsem nějaký víc "odborný" řešení,
ale jak už jsem psala, udělala jsem to, a zpětně viděno, měl pravdu a pomohlo to.

Ještě mně napadá jedna věc - já to vyšetření volala mámě, byla jsem z toho rozhozená, tak mi říká .. tak to prostě zkus a uvidíš. A než jsme přijeli z Brna vymyslela a vyrobila takové fajn udělátko na šetrnou aplikaci po domácku, ona je taková reálně praktická.
Chci tím i říct že je hodně potřeba mít někoho blízkého s kým to člověk může probrat ta řešení, kdo podrží a podpoří. Kdo řekne pokračujeme dál, když člověk je na pochybách jak se rozhodnout, zda se rozhodl že ta zvolena cesta je ok, co dál a tak.
Ať už totiž zvolíš cokoliv, bude to zřejmě trvat dlouho.
Mariana +2 135342
6.10.2019 9:11:24
Petro a kolik jste těch klystýrů dělali ? Nepomůže jeden, ani dva ani tři. U nás trvalo několik měsíců pravidelných klystýrů než bylo vidět zlepšení. A u vás to bude běh možná na ještě delší trať.

A bez urážky vůči tomu gastru, ale zjevně ti zatím nedokázali poradit nic co by vám pomohlo, jejich rady nefungují, tak proč jim věříš zrovna tohle ? Je to blbost co ti řekli. Čípek tak funguje, to jo. Ale klystýrem propláchneš celkem velkou část střeva.
A jak vlastně víte kde má stolici? Má dole nebo ne ? Pokud jí po gutalaxu "nestačí záchod" tak v tom střevu prostě ta stolice je, a hodně, a je potřeba ji dostat ven. A střevo to "samo" zjevně prostě nedává, tak se mu musí "mechanicky" pomoct. A to prostě uděláš tím klystýrem, jiná metoda mně fakt nenapadá a nemyslím že je.

A klystýr v ordinaci nebo nemocnici, to je prostě, no ne úplně šetrné a tak, tam bych to dítěti dělat už nenechala a ani bych z toho nevyvozovala závěry. Synovi taky dělali, a byla to spíš děsná hrůza. Ale ty domácí se nám podařilo vyladit tak, že to bylo snesitelné, šetrné a to střevo jsme postupně čistili a po čase (ale až opravdu po čase) začalo fungovat. Tak dlouho jak se střevo postupně "kazilo" tak se musí dlouho i napravovat.

Čím víc o tom píšeš, tím víc to vypadá na špatně fungují. Je to opravdu strašně podobný tomu co jsme řešili my. S každou další věcí co píšeš víc a víc. Čípek - taky vůbec nic, jen šel čípek nebo voda. Zeptej se jich na gastru jestli tedy někdy řešili něco podobného jako má dcera, tak velmi dlouhodobý problém a nezabírá nic. Jakou tedy mají zkušenost a co zabralo. (podle mně nemají a vaří z vody). My jsme taky z gastra šli s radami jíst víc vlákniny atd.

A já ti rozumím, já ještě po měsíci klystýrů jsem byla v depce, jako jestli to takhle bude mít už napořád ... To světlo na konci tunelu ještě nebylo vidět ani náhodou. Jenže teď už ti píšu s odstupu několika let, a to střevo se po čase popravilo. Jako celoživotně k tomu asi bude syn mít sklony, ale je to na snesitelné úrovni, bude se muset vždy trochu hlídat a ale už ví jak s tím nakládat.
Termix 105545
6.10.2019 8:25:42
Romano, brát léky předepsané psychiatrem a chodit na psychoterapii jsou dvě naprosto odlišné věci. Dá se najít terapie dokonce plně hrazená pojišťovnou, záleží ale na konkrétní pojišťovně, třeba 211 hradí, ale trvá déle najít terapeuta. A nebo za vlastní peníze. Což bývá rychlejší.
margotka78 alias shit-roller 108560
6.10.2019 8:11:29
Zkusili jste Inulin ( rozpustnou vlákninu)? Např. tento:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/topnatur-inulin-200-g/
Janča 2002 41210
6.10.2019 8:00:59
Voalal jsem na gastro kde ji dělali vyšetření tak mám zase zkusit Hylak a rybí tuk....toť vše...
Janča 2002 41210
6.10.2019 7:59:40
Kinito měla asi měsíc a pak ho měla přestat brát...
Janča 2002 41210
6.10.2019 7:58:06
Byla bych Vám vděčná, nevíte opravdu jméno toho lékaře v Brně?
Janča 2002 41210
6.10.2019 7:56:54
Vlbec ji nikam netlačím ani náhodou, jen přemýšlím zde jak jí ještě pomoct a jestli nemá někdo tip na někoho kdo se tím zabývá více....nemějte mě prosím za hysterku a co nevyzkoušela vše. Vyzkoušela....
Janča 2002 41210
6.10.2019 7:55:31
Ne vůbec to není tak že já ji tlačím ani náhodou. Ona sama cítí že je plná sedí na zácodě aprostě to nejde. Vůbec ji k tomu nenutím ani o tom pořád nemluvíme.
S tím klystýrem..dělali jsme a dělali jí ho i na gastru před vyšetřením. Jenže bylo nám řečeno že to zabírá pouze když je vše dole ve střevu to samé čípek. Takže když si vezme čípek tak se stane pouze to že z ní vyjde voda.
A po gutalaxu je plný záchod....nechápu a nenutím vůbec. Jenže do sebe cpe vše možné a prostě to samo nejde.
Opravdu jsem vyzkoušela vše od klystýru po čípky atd. atd.
Proto hledám i cestu alternativy nebo odborníka opravdu na zácpu protože byla na gastroskopii ..negativní, pak na sigmoideoskopii..to je část střeva spíše dole a vše ok.
Kolonoskopii celkovou ji nedělali a dělat nebudou, prý není nutná a mám dávat Lactulosu atd. atd.
Žádné léky nám nedali dcera večer bere espumisan..protože ani "neprdí" jen po něm.
Co se týče psychiky už na tom špatně je...protože jí pak adalší den bolí to břicho takže je už předem nervozní..

Proto hledám, pátrám jak pomoci i tu alternativu.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1109  [Dalších 1079 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.