| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zácpa

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 1109  [Dalších 1069 >>]
Janča 2002 41210
6.10.2019 7:49:26
Byla by jste moc hodná....zašlete mi prosím kontakt
Ráchel, 3 děti 76748
5.10.2019 20:27:58
pokud je to spojeno s nějakými úzkostmi tak je psychoterapie opravdu na místě, jen léky obvykle nestačí, zvlášť u těch psychosomatických věcí
Ráchel, 3 děti 76748
5.10.2019 20:17:23
já bych taky zkusila jít psychosomatickou cestou, zvážila bych i hypnoterapii
kdyžtak můžu dát kontakt do Olomouce
Marika Letní 140743
5.10.2019 8:52:37
Marianno souhlasím, se vším, co píšeš. Bohužel dost lidí tady Petru od klystýru zrazovalo, že to je pro dceru trapné atd. Asi už taky Petra neví, čeho se chytit, já ji vlastně chápu, že se drží toho Gutalaxu, když ten jediný dosud vždy pomohl. Ale je to slepá ulička.

Tohle už opravdu nikdo na diskuzi nevyřeší, žádná nová rada se tu zřejmě neobjeví, jen ty staré "švestky" a "nemysli na to, spraví se to časem". Podobné rady jí dá naprostá většina lidí i lékařů. Jenže... zácpa může být mnohem urputnější záležitost odolávající běžným řešením roky (někteří vědí ~;)) a pak je dobré hodit trapnost za hlavu a zkusit klystýr. Pořád je to přírodnější cesta než dokola Gutalax, který sice dceři okamžitě uleví, ale k vyřešení zácpy ji prostě neposune, ani o milimetr.

A zajímalo by mě zda dcera přibrala aspoň něco.
Dari79 114243
5.10.2019 8:32:30
Neobrátila bych se nikam, protože jsem se nobrátila nikam.
Moje dítě od malička taky trpělo "zácpou", čili chodilo na velkou velmi zřídka. Dřív jsem taky dělala psí kusy (horší v tom, že šlo o batole, tedy nemělo rozum a nechtělo spolupracovat). Efekt to nemělo, jen to vytvářelo stres, pořád přemlouvání, ať zkouší tlačit, "násilné" podávání čípků (dítě samozřejmě nechtělo...), laktuloza mu naštěstí chutnala, ale "vhodné" jídlo obvykle odmítal...
Pak jsem se na to vykašlala, přestala jsem z kakání "dělat událost" a nechala to na přírodě a srovnalo se to samo (za dlouho, podotýkám), jen jsem trochu přizpůsobila jídelníček + po 5. dni bez kadění dostával laktulozu. Dneska chodí spolehlivě 2x týdně, resp. max za 5 dnů, výjimečně (opravdu výjimečně) i častěji. Holt má pomalý metabolismus v tomto.
Někdo holt každý den nekadí.
Ale u něj je to fakt přirozené, neměl žádný potíže (subjektivně) - čili pak tu nálož vykadí za půl minutky (když se mu začne chtít samo - dokud jsem ho nutila, tak tlačil třeba 20 minut a nic), břicho ho nebolí, zadek ho z toho nebolí...

u takhle velké holky bych dbala jen na správnou stravu - čili ráno třeba musli s bílým probiotickým jogurtem... + cvičení na uvolnění břicha (už tu holky psaly) + nestresovat s tím furt, nedělat z toho událost, nezkoumat to, nepočítat, neřešit. Víš, že je zdravá, chudina prošla už dost vyšetřeníma, tak holt jen hodit to do klidu.
Termix 105545
5.10.2019 7:54:02
Petro, já bych vás poslala k psychologovi obě. Sama celoživotně trpím na zácpu, je to psychické, jediné, co mi pomůže, je se uklidnit. A když nejhůř, tak glycerínové čípky. Bez těch nemůžu cestovat. Ale spíše se snažím je mít u sebe jako psychickou pomoc. Z tvých příspěvků mám dojem, že na dceru tlačíš ty a ta už vyšťavená musí být i z tebe. Tlačit dítě na další gastro .... pokud tam nic nenašli, prostě bych to tomu dítěti neudělala. Bolí to, je to nepříjemné. Najít psychologa pro vás obě a nebo dceru poslat do léčebny. Cílem je rozhýbat střeva a ne podávat gutalax. To raději ty čípky.
Mariana +2 135342
5.10.2019 7:22:00
Marko to jsem psala já, že pomohly klystýry, akorát to je rada kterou zakladatelka zřejmě nechce slyšet. Už jsem radila v minulých diskuzích několikrát a bez odezvy, takže jsem se zapojovat přestala, je to jako hrách na stěnu...
Stejně jako jsme s dalšími výrazně varovaly před pokračováním s Gutalaxem.

Ale zakladatelka si stejně pořád jela v "šaratice a gutalax". Jako když se dlouho neozvala myslela jsem že konečně našli něco co jim pomohlo, což bych té dívce moc přála.

Takže poraděno již bylo, jen tohle řešení prostě vyzkoušet asi nechce. Jako každýho věc, moje děcko to není. Nebudu to tady vše vypisovat znovu, stačí se podívat do minulých, kdyby byl zájem.

Ale čistě kvůli tý holce napíšu znovu aspoň toto. Pokud vyloučili intolerance kdečeho, tak problém myslím není v jídle. I kdyby jedla to sebeprojímavější a pila šaratici po kýblech. Pokud je tam už tak špatné fungování střeva, tak na to musí jinak. I kdyby ta příčina byla psychická, což asi opravdu je, tak ale funkci střeva jim psychiatr nespraví.

Vyzkoušely už kdeco a myslím že už to jsou fakt psí kusy. A čím dýl v tomhle režimu pojedou, tím dýl to pak budou trvat dostat zpátky. Tady opět dostane rady typu švestky a lactulosa, což je logické (nic proti, při "běžné" zácpě jsou to fungující rady).

A kam se obrátit - mně jako jeden z nej odborníků na zácpa byl doporučen primář z dětské chirurgie z Dětská fakultní nemocnice v Brně na Čeronopolní, jestli tam stále je, jméno už si nepamatuju. Akorát si myslím že co jí poradí se zakladatelce prostě asi líbit nebude, když si tedy vezmu co v podobné situaci doporučil nám.
Mně se tedy ta rada tehdy taky moc nelíbila, to přiznávám, jenže pomohlo to, takže se v duchu panu doktorovi omlouvám.

Ještě teda prý někdo v Praze je "jednička" na zácpu, ale to už si fakt nepamatuju, ale třeba někdo bude vědět. V Brně to byla "dvojka" v ČR, ale to mám blíž.
NovákováM 120401
5.10.2019 1:06:51
tak já ji taky chápu,

ale Romi, i ty sama vlastně pořád popisuješ, co by měla dělat s fyzickým problémem.

Měsíc na horách, ano, to by mohlo pomoci i s psychikou.

Ale když zadá do google - PSYCHICKÁ ZÁCPA - vyjede jí fůra odkazů od malých dětí až po dospělé lidi.
NovákováM 120401
4.10.2019 21:08:07
Myslím, že dcera to bude mít hodně psychické.
Někdo má problém opačný, ona zácpu.

Jste na to navíc tak upnuté /nevím, zda jen ty nebo obě/, že mi to přijde i logické.
Nemyslím to nijak zle, sama mám psychický blok například z přírody nebo jiného prostředí, prostě to fyzicky nejde. Mám rekord - co se tohohle týče - 8 dní, stravování lepší než běžné, protože na dovolené jím opravdu víc než normálně.
Yuki 00,03,07 49504
4.10.2019 18:27:52
možná už to někdo psal, já bych doporučila psychologa, a k tomu fyzioterapii
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 1109  [Dalších 1069 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.