| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak přežít dospívání

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 41811  [Dalších 41781 >>]
Monika 123907
13.5.2024 18:50:48
Janinko, marně vzpomínám,kolik se platilo za antikoncepci v mém mladí,ale určitě jsem si na to o extra peníze neříkala.Ale je fakt,že jsem ji potřebovala až na VŠ, kdy jsem už přeci jen měla větší rozpočet na samostatný život v Praze ... A co tak čtu,dneska mladí ani na ten (pravidelný) sex až tak nejsou + hormonální antikoncepce už není tak populární jako za nás? A na něco "jednou za týden" jim asi stačí prezervativ?
Stará husa 154854
13.5.2024 16:55:27
Moje děti nejsou příliš svěřovaci, hlavně syn ne. A ještě byl velký problém v tom, že v době jejich rané puberty jsem měla depresi, takže jsem byla ráda, že jsem to vůbec přežila. Dcera od 15 let byla na intru, o víkendech u koní, doma byla tak dvě hodiny týdně, takže jsem nevěděla nic. O sexu mi neřekl nikdo nic, vůbec jsme se o tom nebavili. Ani jeden nekouří, pijí výjimečně, syn má rád pivo, kupuje si různé speciály, ale nepije to pořád. Dcera si dá jen ve společnosti, jinak má od klientů plnou lednici vína, ale ani ji nenapadne, že by si to sama dala. V pubertě asi s kamarády něco vypili, syn jednou přišel opilý, ale už nevím, jestli mu bylo 16 nebo 18. Víc mi vadilo, že chodil s kamarády na kulečník a tehdy se ještě kouřilo v hospodách, takže při cházel totálně vyuzený. Drogy asi žádné nezkoušeli, pokud jo, nevím o tom.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
13.5.2024 16:24:22
nejstarší dcera mi vždycky říkala "podstatné" věci, nikdy moc nesdílela pocity, ale to je prostě povahou, ona je taková "zemitá" a "racionální" a nějaké nimrání se v sobě nemá moc ráda :-) myslím, že všechno podstatné mi řekla, co se týče alkoholu, byl u nás vždycky dost benevolentní přístup, od nějakých 15 jsem razila heslo, že jí raději koupím frisco nebo ovocné pivo, než aby si tajně kupovala něco ve večerce ~;) (případně lahev vína na víkendovou akci) kouření jí nikdy nelákalo, drogy taky ne, zkusila párkrát pár tahů z trávy, ale nijak ji to neoslovilo ~R^ první sex jen oznámila, na prášcích jsme se domluvily už předtím, platíme je dodnes my (za mne jsou to rozumně vynaložené peníze ~:-D)
syn sděloval ledacos, podle nálady, na přímý dotaz všechno (nerad lže, takže tam kde se kroutí a nechce odpovídat, víme, že máme tušit nějakou nepravost) - paradoxně je to on, kdo spadl do problémů s drogami (dost dlouho tím opovrhoval, nakonec odříkaného chleba...~7~) jakmile ale prasklo, že kouří, s úlevou přiznal všechno...
nejmladší dcera je pekelná tajnůstkářka, co naštěstí neudrží (ani vlastní) tajemství ~:-D svěřuje se vždycky se zpožděním, opatrně, dost často s tím, že čeká, jestli bude mít průšvih nebo ne... a když si není jistá, svěří se nejdřív sestře a pak teprve mně - a ideálně když jedeme spolu ráno do školy samy - to bývají nejlepší chvíle k hovorům ~R^

jinak ani jedno z dětí si nikdy nevymiňovalo "neříkej to tátovi", vědí, že podstatné mu řeknu, nepodstatné někdy jo a někdy ne, filtruju to sama a předávám hlavně v patřičných chvílích :-)
Evelyn1968,2děti 6269
13.5.2024 16:11:49
Děti mají doteď odpor ke kouření a kuřákům, když jsem jim řekla, že jsem v mládí kouřila, málem mě vydědily~t~, manžel nekouří, ani nekouřil. Jim všem kouření smrdí, mně strašně voní~;)

Dcera má odpor i k alkoholu, že je to hnusný, syn si dá rád, jako já.
Lenka Pražanda 128023
13.5.2024 16:11:23
Moje děti to vůbec neměli potřebu vyzkoušet. Nebo vyzkoušeli aniž by se svěřili ~:-D Ale pokud vím, tak oba mají a vždy měli, shodný názor, že alkohol a kouření je blbost, tak proč by to dělali.
Evelyn1968,2děti 6269
13.5.2024 16:07:10
Mám děti dospělé, vždycky to byly hodné děti, nedělaly žádný kraviny. Mluvíme spolu otevřeně doteď.
byvala radka 154149
13.5.2024 16:02:53
Castecne a taky podle povahy, jedna dcerka nebyla sverovaci, druha ano, ale taky asi ne se vsim . Kluk ne, z toho musim pacit😁 Snad projdeme pubertou bez vetsich sramu. Nejstarsi dcera ani moc nikam netrajdala, myslim diskoteky, prespavacky. Drogy nevim, snad ne, je takova " rozumna". Prostredni neco zkousela a nedopadlo to dobre, tak snad uz je poucena a nesla by do toho. Popravde asi nejvetsi zavislostni sklony ma syn, usuzuji podle telefonu a pocitace ..
Sex mi prijde divne s nim resit, starsi dcerka mela staleho pritele v dospelosti a mladsi antiko hormonalni nechce. Sexualni podrobnosti vedet nechci, to mam jako Neznama. Alkohol obcas sklenku na pripitek, pivo nebo vino nebo frisco, vyjimecne
Kaliope X 157897
13.5.2024 15:53:56
Dítko je od mala Fučík a svěřuje se jen, když má náladu, ale je fakt, že to má mít po kom ~t~ Ale pokud něco řeší, tak nemá problém říct. Jen tedy obvykle "katastrofy" řeším po telefonu, jsem ráda, že dítko volá hned a beze strachu. Neříkej partnerovi u nás nehrozí, dítko ví, že si říkáme vše, protože nesnášíme, že naše rodiny mají s přenosem informací problém.

Kouření, drogy u dítka nehrozí, "o drogové scéně" má větší přehled teď v pidiměstečku, než mělo doma ~:-D Sex ani vědět nechci, poučeno dítě bylo opakovaně.
Alkohol někde asi od kvinty zkoušelo se spolužáky, vždy jsem byli informováni, dokonce jsme i na přespávačku na chatě nějaký alkohol v kvintě - sextě vezli. Teď už má nějaký alkohol i legálně v rámci internátních školních akcí ~:-D S přespáváním jsem nikdy žádný problém neměla, u všech dítka akcí potřebuji jen vědět, kde bude, kdy se vrátí a při změně, aby dalo vědět - informování stále občas není zcela dokonalé ~a~ Za některá přespání jsem byla vděčná, znamenalo to, že můžu jít včas spát a nebudu čekat až dítě dorazí domů. Začínám být ráda za maličkosti, jak pobyt bez časového posunu ~t~
Janinka a dvě princezny 132403
13.5.2024 15:46:47
s klukama to máte trošku jednodušší, ale já bych ráda, aby dcera včas začala brát antikoncepci a když pojedeme "o sexu nic vědět nechci" kde holka vezme x set Kč /nemám představu kolik to nyní stojí/ na antikoncepci aniž by to řekla doma, že potřebuje. Ze svého to dávat určitě nebude. Já jsem to se ségrou doma řekla právě z tohoto důvodu, že potřebuju antikoncepci.
Janinka a dvě princezny 132403
13.5.2024 15:38:53
já si právě iluze nedělám, že bych věděla všechno, ale míra informací, které se ke mě zatím dostanou je za mě dost velká ... možná někdy lepší nevědět ~b~

[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 41811  [Dalších 41781 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.