| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Enuréza – pomočování u starších dětí

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1524  [Dalších 1494 >>]
Lída+2 28136
24.1.2018 9:55:54
Mám s tím zkušenost...syn to bral asi 3-4 roky, ale začalo se to lepšit asi po 1/2 roce...... nejsou to prostě ATB,aby to zabralo za 3dny....s tím jsem ani nepočítala....navíc ta naše DR jasně řekla, že se to kazilo hodně let...a bude se to tolik let rovnat.
Termix 105545
24.1.2018 8:50:48
Jo, to je ten druhý lék, co bral syn. Mictonetten a minirin.
Sama bych rozhodně dávku nezvýšila. A pokud si pamatuju,efekt rozhodně nebyl okamžitý. Syn bral ty léky několik let. Ale on toho měl hodně. Kromě enurézy měl i chlopeň, vážnou formu hypospádie a ještě se k tomu nakonec přidaly potíže s varlaty, což se taky muselo řešit operací. Nicméně chce to dlouhou trpělivost.
Nazdar* 124659
24.1.2018 8:39:02
Alarm rozhodně doporučuju! Neurotik z něj nebude, to spíš z vás :-), ale my mámy vydržíme všechno. Chce to hrozně moc trpělivosti. Syn ho měl kolem 8.roku a dva měsíce se nic nedělo, kluk spal, alarm řval, musela jsem ho budit ručně, protože neslyšel, už jsem propadala zoufalství, pak začaly první vlaštovky, klus alarm slyšel, vzbudil se, nebo se vzbudil sám na čůrání atd...po 5 měsících používání byl suchý!! Považuji to zázrak. Alarm vypěstuje podvědomý nácvik, čůrám, budím se. Nám se bohužel za další rok problémy vrátili, viz můj nový příspěvek, ale to už je něco jiného. Jinak my chodíme na TH klinika na Karlovo nám. v Praze, Mudr.Zdeněk Dítě a na tábory se Žlutým květem jezdí syn také :-) Tenkrát mi ho tu doporučila Lída, díky jí !!
Nazdar* 124659
24.1.2018 8:32:38
Ahoj všem,
jaké máte prosím zkušenosti s lékem Mictonetten u starších dětí? Dostali jsme ho teď nově, syn 10 let, hyperaktivní močový měchýř, malá kapacita, přičůráva se v noci a bohužel i přes den. Máme teď týden počínající nízkou dávku 1 tableta ráno, 1 večer a nějak jsem myslela, že tím, že působí na hladké svalstvo, bude výsledek znát hned. Bohužel se nic neděje, syn má stále přes den urgence hodně rychle jít čůrat. V noci alarmujeme, tak to zvoní ob noc, mám cuky mu tu dávku zvýšit. Na kontrolu jdeme až 2.března a doktor o zvýšení dávky mluvil. Máte k tomu někdo nějakou zkušenost, radu?
LenkaMad 56223
20.1.2018 18:10:20
Určitě řešit přes dětského urologa. Měli jsme podobné potíže u syna, léky pomohly jen částečně, alarm nám půjčili přímo z ordinace. Mají jich tam více a rodiče nemusí kupovat :-) Vyrostl z toho až po 15 roce. Starší syn měl hypospadii, několik operací, též se počůrával, ale u něho to bylo asi tou vrozenou vadou.
Lída+2 28136
17.1.2018 10:01:27
Girili, při čůrání do toho spešl WC tam u nich, kdy tam je několik grafů....má to být vlastně taková hora Říp(nějak vysoká, nesmí to kolísat, nesmí to bát jako Himaláje, nebo Alpy)....a toho teda syn dosáhl až po operaci a tom mictonetu, který měl na starost roztažení toho močáku.....
Pak tam jsou průtoky.....a z těch se poznalo, že tam je něco blbě, protože ty hodnoty byli prostě špatně....no bodejd ne, při operaci ta překážka byla i větší než čekali jak mi řekl ten Dr co ho operoval....čekal 1/4 a našel 1/3....
prostě A4 plná hodnot, z druhé strany ty grafy.....
Jo a z toho se poznalo, že ta kapacita je nedostatečná.....
Oni se jim totiž nalepí na zadek a na stehna taková sondy(6-8ks) a pak na povel se močí, navíc se jim musí už docela hodně chtít....,aby to měl kýžený efekt.

Jen ultrazvukem se na to nepřišlo,.....tam to vidět není, tam je jen vidět, jestli tam po vymočení něco zůstalo.

Nebyla jsem totiž vůbec nadšená, že se bude ládovat léky.....,ale když to jinak nešlo.....chtěl sportovat, některé sporty nám zrovna vyřadili.....
Naštěstí nyní dělá co ho baví a je spokojený. Bohužel o plavání přišel.
Girili 117849
16.1.2018 23:41:24
Zefyr, diky za zkusenost. U me to asi taky nejak preslo samo, ale nevim kdy. Navic ja jsem mela enurezu kombinovanou s dalsimi problemy, ktere ustaly po odstraneni apendixu. Tezko dnes zpetne urcovat, kde a co bylo provazane. Ja jsem ale v 6 letech nemela potrebu spat po kamaradech a jezdit na tabory. Spala jem maximalne o prazdninach u babicek. Syn touzi spat i jinde a prazdniny take budeme muset resit, neb nase babicky nejsou v te kondici, aby hlidaly cele leto... ~d~
Girili 117849
16.1.2018 23:32:48
Lido, jak se vlastne prislo na tu chlopen? To se asi pri sonu ledvin a mocovych cest nezjisti, ne?
U nas doufam, ze ted sono vylouci jakekoliv abnormality mocaku. Kdyz vidim nebo slysim ve dne, jak dlouho cura, tak ma kapacitu imho dostatecnou. :-)

Jak se zjistuje produkce vasopresinu a schopnost ledvin dostatecne zahustit moc, to take nevim. ~d~
Girili 117849
16.1.2018 23:25:49
KAteřino, moc diky za tuto zkusenost! Dava mi to nadeji. Predpokladam, ze u nas bude situace podobna - syn se nevzbudi, my ano. Trosku problem vidim v tom, ze ja ho, pokud spi fakt tvrde, vlastne taky moc nejsem schopna probudit. No, uvidime.

Prosim te, zacinali jste s tim alarmem tedy v necelych sesti letech? Neni tedy nutnou podminkou, ze diteti musi byt sedm let? Syn by tedy spolupracoval, v tom problem neni, ale nevim, zda ta hranice neni urcena treba s ohledem na prumernou vyzralost centralniho nervoveho systemu. Zaroven mam pocit, alespon podle informaci na netu a letaku, ktere mi byly poskytnuty v ordinaci, ze u nas se vice tlaci na uzivani hormonu nez na alarm. Tak abych byla pripravena, co mi budou v ordinaci vice tlacit a s jakym zduvodnenim. ~d~
Lída+2 28136
16.1.2018 19:52:55
Super, ze to šlo tak hladce.


já bych zase nenechala synovi tu chlopeň,což by alarm nezjistil....jako jeho 1/3mocak-s tím bych ho nenechala běhat navždy.
Léky přišly po operaci, že začátku se mocak musel šetřit.

Já mám raději to, že jsme udělali co jsme mohli....

Nějak jsem měla v hlavě skutečnost, že mě 5 dospělých přesvědčilo( od mých 10 let), že mi nic není a já mám alergii na jídlo a skoro jsem se udusila dětem před očima...manžel v práci.....

Takhle vím, že mi syn nic nevycte, prostě je 100% ok.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1524  [Dalších 1494 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.