Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

Týdenní plány II

Co se do prvního článku nevešlo

Autor: Žluťásek. , 15.11.2012

VÝHODY TÝDENNÍCH PLÁNŮ


-Odpadá do značné míry "Já jsem unavená" (oblíbená věta naší Máji :-)). Když je unavená, pracovat nemusí. O aktivitu mě můžou požádat kdykoliv během dne, kdykoliv můžou skončit a jít ven/odpočívat. Když nemají hotovo do konce pátku, dodělávají o víkendu, což jim většinou narušuje plán, takže se SAMY od sebe snaží mít hotovo včas. Snažím se je na to upozorňovat, ale na druhou stranu, když jim zbývá na víkend, nijak se na ně nezlobím.


-Děti se cítí svými pány, protože si můžou samy určovat kdy, co a hlavně JAK. Když např. jeden typ procvičování dělat nechtějí, nemusí ho nikdy dělat, budou si vybírat jiné způsoby a tím budou procvičovat taky.


-Když vidí, že nejsou do konkrétních věcí nuceny, samy se pak o ně často nakonec přihlásí :-)


-Mám víc času na děti jednotlivě, protože se třeba stane, že pracuju jenom s jednou, předtím jsem pracovala se všema čtyřma najednou a ještě mi u toho vzdorovaly, potřebovaly pomáhat... moc to nešlo. Teď je to víc v klidu. Některé věci třeba záměrně necháváme na dobu, kdy některé z dětí nejsou doma.


-Líp se volí individuální obtížnost. Když jednomu dítěti něco nejde, můžu to do plánu zařadit častěji a dávat jednodušší úlohy, např. v matice máme jako úlohu pavoučky (z Frause), ale Mája vypracovává pavoučky pro druhou (nikoliv třetí) třídu.


-Já jsem celkově víc v klidu, protože se necítím být tlačena do učení od 9ti do 12, dokonce klidně i já můžu říct, že už potřebuju vařit a končím, pokračovat budu po obědě.


                    


NEVÝHODA je asi hlavně ta, že ve 12 hodin nemám padla, pro někoho by to mohl být problém, já to jako problém vesměs nevnímám, protože jsem dřív byla tak vyřízená, že jsem se z toho vzpamatovávala až do večera a padla jsem stejně neměla, protože dětem jsem se musela nějakým způsobem věnovat celý den.


-

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 697 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.