Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
    

Patří do deníku

diskuze....k tomu co je kyselinotvorné a co zásadotvorné

Autor: Lvice+lvíčata , 24.5.2010
tady zajímavá diskuze....k tomu co je kyselinotvorné a co zásadotvorné....

http://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/pusty-syrova-strava-a-jine-ozdravne-metody-pro/?page=63




PRAVIDLA PRO KONZUMACI OVOCE:
* Ovoce konzumovat vždy na prázdný, lačný žaludek. Každá kombinace s jinou stravou je škodlivá. Stravu, která se již nachází v trávicím traktu, přivádí ke kvasu. Tím si obstaráváte nechtěný "lihovar" se všemi z toho plynoucími důsledky, tj. vzedmutí bránice, které vyvolává vysoký tlak na srdce, jež tak ve stísněném prostředí musí vykonávat těžkou práci.
* Nejvhodnější doba pro konzumaci ovoce je ráno, protože již od 4. hodiny naše tělo začíná s vylučovacím procesem. Proto mu ovocem není bráněno, ale naopak pomoženo.
* Nejvhodnější je šťavnaté ovoce. Proto místo banánů, sušeného ovoce apod. dejte přednost pomerančům, grepům, broskvím, hruškám, jablkům atd.
* I po ránu zůstaňte nadále u ovocné stravy. Dostanete-li hlad, vezměte si opět ovoce. Víte, že příroda při stravování nezná hodiny ani pevně stanovenou dobu k jídlu?!
* Můžete si také vzít ovocné šťávy, ale pouze čerstvé, které jste si sami vyrobili a které jsou dobře stravitelné po doušcích, aby se předešlo jejich oxidaci. Žádné kupované šťávy! Jsou konzervovány a ztratily své nejlepší složky. Jezte tedy ovoce a střídejte je s ovocnými šťávami. Tím své tělo propláchnete nejlépe.
* Ovoce je rychle stravitelné, takže vaše tělo v mžiku získá potřebnou energii, aby se zbavilo nánosů a tukových polštářů.
* Až do poledne byste neměli konzumovat žádné povzbuzující nápoje, jako je káva, čaj, kakao a především alkohol. Ony podstatně ruší správný příjem ovoce a neměli byste jich "užívat" vůbec. V přechodném období, pokud bez nich nemůžete být, si je dopřávejte alespoň až odpoledne.



vsechno vařene je kyselinotvorne, hlavne zelenina, ohrivana nekolikrat, tzv. prvni prikrmy delane detem do zasoby... Kdyz uz detem neco varit, coz nedoporucuju, tak doporucuju na druhe strane co nejcerstveji uvarene hned dat a neohrivat druhy, treeti den...
Zrovna vcera jsme se zde bavily s Jajinak o cajich, tak bylinkove a zeleny caj jsou zasadotvorne, nejake vyjimky v tom vareni budou... treba varene brambory a voda z nich jsou zasadotvorne, ale taky to plati pro co nejcerstveji uvarene, zadne ohrivani, na druhe strane to obsahuje hodne skrobu, coz se na vita nedoporucuje...
Zrale ovoce je zasadotvorne, kdyz se to prezene s nezralym a ve velkem mnozstvi, tak se chova v brichu kyselinotvorne ...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1256 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.