|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 265 [Dalších 235 >>]
|
Plněný kapr po jihočesku | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- kapr
- česnek
- zeleninová směs (základ je celer, květák a červená kapie - v poměru množství 1:1:1 - vše nakrájíme na kostky) + trochu strouhanky
Postup
Vykuchané půlky kapra nasolíme (doporučuji z čerstvého, mražené nejsou vhodné), okořeníme směsí na ryby a potřeme česnekem. Můžeme vylepšit kousky špeku, mrkví, jablkem - jenom v malém množství.
Směsí naplníme půlky kapra (hodně), přiklopíme a vše zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě 60 minut. Podáváme s vekou nebo jiným pečivem.
|
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuře Malika Káfúra | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- kuře
- cibule
- česnek
- olej
- bobkový list
- tymián
- mletá skořice
- mletý zázvor
- práškový cukr
- vejce
- pepř
- sůl
Postup:
Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Dalmácká paštičáda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- hovězí maso zadní
- slanina
- celer
- vepřové sádlo
- červené víno
- vinný ocet
- rajčatový protlak
- česnek
- cibule
- hřebíček
- sůl
- pepř
- cukr,muškátový oříšek
- vývar nebo voda
- strouhanka
- těsto na bramborové knedlíky v prášku.
Postup:
Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.
Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.
Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.
Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky
které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Žampionový koktejl | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 20 dkg žampionů
- 10 dkg šunky
- zakysaná smetana
- pepř, sůl, citrón. šťáva
- šlehačka
Postup:
Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sýrová roláda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 2 bal plátkového sýra
- 2 ks taveného měkkého sýra
- 1/8 másla
- 2 kyselé okurky
- 4 vařená vejce
- 20 dkg šunky
- kapie, pažitka, sůl, pepř
Postup:
V horké vodní lázni – nesmí se vařit - rozehřejeme sýr (nejlépe v igelitovém sáčku), vylijeme na prkénko a ihned vyválíme do tvaru obdélníku (50x25) na tenkou placku. Tu poklademe šunkou, rozetřeme připravenou náplň a svineme.Necháme ztuhnout v alobalu. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kapr na jablkách | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 1 kapr
- 100 g slaniny
- 4 jablka
- maggi
- sůl
Postup:
Slaninu nákrájíme na plátky a položíme na zapékací mísu. Na ně dáme osolené porce kapra. Jablky nakrájenými jako na štrůdl rybu zasypeme. Přidáme koření. Pečeme v troubě asi 25 minut. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Čajová bowle 10 porcí - nealkoholické | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 2 citróny
- 3/4 l studeného silného čaje
- šťáva z 1 citrónu
- 0,1 dl limetového sirupu
- 1 malá lahvička rumového aroma
- 3 láhve nealkoholického šumivého vína
Příprava:
Citróny nakrájíme na plátky, vložíme do nádoby, přilijeme citrónovou šťávu, čaj, sirup a rumové aroma, promícháme a necháme vychladit, před podáváním dolijeme nealkoholickým šumivým vínem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Aperitiv Mulsum | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
( starořímský recept)
Ingredience:
- 0,7 l suchého bílého vína
- 3 vrchovaté lžíce medu
- skořicová kůra (2 cm)
- 10 anýzových semínek
Postup:
Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a sejmeme z ohně. Necháme táhnout až do vychladnutí. Přecedíme a směs nalijeme zpět do láhve ke zbytku vína. Protřepeme, uzavřeme korkem a necháme v chladu 2 týdny uležet (láhev položíme). |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mandarinkový džus | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience
- 9 mandarinek
- 5,5 litru vody
- 2 lžičky kyseliny citronové
- 30 dkg cukru
Postup
5 litrů vody převaříme s cukrem. Oloupané mandarinky řádně po částech spolu s 0,5 litru převařené vody rozmixujeme. Přelijeme do větší nádoby, přidáme kyselinu citronovou, promícháme a přilijeme 5 litrů převařené vychladlé vody s cukrem. Opět promícháme a přecedíme buď přes sítko nebo plenku, přelijeme do lahví a uložíme v chladu |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Banánový punč pro děti | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme)
- 1,5dl teplého mléka
- vanilkový cukr
- strouhaný kokos
Postup:
Banán s mlékem roznixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 265 [Dalších 235 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|