|
Všechny naše deníky
|
-
- Hry, říkadla a spol.
(25 článků)
|
-
- Naše kontakty
(35 článků)
|
|
|
|
|
-
- Vzkazy maminkám
(2 články)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Lucka, ročník73
(8 článků)
|
|
|
|
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 265 [Dalších 225 >>]
|
Plněný vánoční kapr | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- velký kapr
- sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
- 2 vajíčka
- máslo nebo olej
- žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
- 2 rohlíky
Náplň do kapra :
dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.
Postup
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.
|
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Rychlý guláš | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 400g vepřové kýty
- 100 g žampionu
- 2 parky
- 1 cibule
- 12 lžic kečupu
- 1 lžička pálivé a sladké papriky,1 lžička soli
Postup:
Maso naklep a pokrájej na proužky.Párek,cibuli a žampiony pokrájej na drobné plátky.Zprudka opec maso,přidej papriku,parky,cibuli a žampiony.Vše osmahni a dochuť kečupem,pepřem a soli.Pak dej do alobalu a strč do vyhřáté trouby a peč asi 20 minut. Příloha bram. kaše,rýže,hranolky,brambory. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Řízky naruby | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 6 kuřecích řízků
- sůl, pepř
- olej
- 8 stroužků česneku
- 4 cibule nebo pórky
- 4 vajíčka
- strouhanka
- 30 dkg anglické slaniny
- 30 uzeného sýru (nemusí být)
Postup:
Maso naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokapeme olejem - uložíme do chladu (alespoň 1 hod.). Poté maso obalíme nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích a hned smažíme na oleji.Na dno pekáčku poklademe v tenké vrstvě anglickou slaninu, potom usmažené řízky, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky sýru, řízky,anglickou,... - vrstvíme. Ukončíme plátky anglické slaniny.Přikryjeme a dáme zapéct do trouby na 180 na 20 min. Podáváme teplé s bramborovou kaší, nebo studené s chlebem. Studené krájíme v pekáči jako roládu. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mleté maso s bramborovou kaši | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 750 g mletého masa
- 500 g brambor
- 180 ml mléka
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíci sojové omáčky
- 1 větší cibule
- 3 stroužky lisovaného česneku
- sůl , pepř , mletá paprika
Postup:
Oloupané brambory nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě 10 minut. Mezitím na oleji opečte do zlatova cibuli, přidejte maso a duste asi 10 minut. Maso ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčku a česnekem. Z uvařených brambor, másla a horkého mléka připravte kaši obvyklým postupem. Masovou směs rozložte rovnoměrně do vymaštěné zapékací mísy, navrch ozdobně navrstvěte kaši a zapékejte v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.
Dobrou chuť. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Žampionový koktejl | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 20 dkg žampionů
- 10 dkg šunky
- zakysaná smetana
- pepř, sůl, citrón. šťáva
- šlehačka
Postup:
Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sýrová roláda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 2 bal plátkového sýra
- 2 ks taveného měkkého sýra
- 1/8 másla
- 2 kyselé okurky
- 4 vařená vejce
- 20 dkg šunky
- kapie, pažitka, sůl, pepř
Postup:
V horké vodní lázni – nesmí se vařit - rozehřejeme sýr (nejlépe v igelitovém sáčku), vylijeme na prkénko a ihned vyválíme do tvaru obdélníku (50x25) na tenkou placku. Tu poklademe šunkou, rozetřeme připravenou náplň a svineme.Necháme ztuhnout v alobalu. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuře se špenátovým přelivem | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- kuřecí prsa
- pepř
- sůl
- špenát
- smetana
- tavený sýr
- vejce
- cibule
- česnek
- světlá jíška
Postup:
Na cibulce připravíme špenát, přidáme česnek, jedno vejce a osolíme. Po chvíli přidáme do špenátu 4 tavené sýry. Když se nám sýr rozpustí, přidáme jednu smetanu. Vznikne nám omáčka kterou můžeme dle potřeby zahustit světlou jíškou. Tou pak přelijeme kuřecí plátky, které jsme si připravili pouze na pepři a soli. Jako příloha nám mohou posloužit opečené brambory.S touto omáčkou jsou také skvělé těstoviny. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Čajová bowle 10 porcí - nealkoholické | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 2 citróny
- 3/4 l studeného silného čaje
- šťáva z 1 citrónu
- 0,1 dl limetového sirupu
- 1 malá lahvička rumového aroma
- 3 láhve nealkoholického šumivého vína
Příprava:
Citróny nakrájíme na plátky, vložíme do nádoby, přilijeme citrónovou šťávu, čaj, sirup a rumové aroma, promícháme a necháme vychladit, před podáváním dolijeme nealkoholickým šumivým vínem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Vánoční punč – 5 porcí | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
Ingredience:
- 1 l červeného nebo bílého vína (suchého)
- 40 dkg moučkového cukru
- 2 punčové třešně
- kůra z jednoho citrónu a pomeranče – okrájené
Příprava:
Vše dáme do velké láhve (třeba okurkové), promícháme, zakryjeme hrdlo alobalem a za občasného protřepání necháme 10-14 dnů uzrát. Po rozpuštění cukru slijeme přes filtr do menších lahviček. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Aperitiv Mulsum | *Vánoční kuchařka-nápoje |
|
( starořímský recept)
Ingredience:
- 0,7 l suchého bílého vína
- 3 vrchovaté lžíce medu
- skořicová kůra (2 cm)
- 10 anýzových semínek
Postup:
Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a sejmeme z ohně. Necháme táhnout až do vychladnutí. Přecedíme a směs nalijeme zpět do láhve ke zbytku vína. Protřepeme, uzavřeme korkem a necháme v chladu 2 týdny uležet (láhev položíme). |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 265 [Dalších 225 >>] Upozornění: Dalších 103 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|