|
|
HRK HRK BUCHTA |
|
|
Autor: segi , 9.7.2008 | |
| Hrk hrk buchta (Olé) 15.04. 2007
Suroviny: Těsto: - 1 hrnek cukru krystal - 1,5 hrnku polohrubé mouky - 2 celá vejce - 0,5 hrnku oleje - 0,5 hrnku mléka - 1 kypřící prášek do pečiva Krém: - 2 plechovky mandarinkového kompotu - ztužovač šlehačky - 250 ml šlehačka ke šlehání - vanilkový pudink bez vaření(přidat jen prášek.Ten co se jen vyšlehá,nevaří se) Postup: Suroviny na těsto smícháme a pečlivě promícháme, nalijeme do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu. Pečeme ve středně předehřáté troubě cca 15 min. V průběhu pečení si připravíme krém - suroviny dáme do uzavíratelné nádoby (kompoty včetně šťávy), nemícháme, nádobu zavřeme a několika rychlými pohyby nádobou "zahrkáme".
Během několika vteřin vznikne hustý mandarinkový krém. Krém můžeme na dobu, než nám úplně vychladne upečená placka, vložit do lednice. Pak krém namažeme na vychladlou placku a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Varianta s malinovým krémem - použitý malinový kompot
|
|
Zobrazeno doposud 2271 x.
|
|