35dkg polohrubé mouky
30dkg cukru krupice (já dávám míň, tak 20-25)
1 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
1 lžička jedlé sody
sklenička oleje
1/2litru kefíru nebo zkyslého mléka
Všechno zamíchat, nalít do pekáčku (já nevysypávám, dávám pečící papír). Peču cca při 180st. ale čas nevím, peču jí už automaticky a když se mi zdá hotová tak píchám párátkem nebo špejlí :-)
Na teplou buchtu dávám kupovanou polevu (takovou tu co se dá v pytlíku do vody rozpustit), ale mám po babičce i recept na polevu, která na to patří, je výtečná, ale na mě je to hodně času a práce :-))):
6dkg 100% tuku a 4dkg másla rozehřát a přidat 15dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce solamylu a 2 lžíce mléka.
Je fakt výtečná, klasická "mokřanda", žádná "dusivka" :-) |