Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

BEZINKOVÝ SIRUP

Autor: Kuchařka , 16.6.2014
BEZINKOVÝ SIRUP

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BEZINKOVÝ SIRUP SUROVINY: Budeme potřebovat 70 až 90 květů černého bezu, 5 l vody převaříme a necháme vychladnout, 10 dkg kyseliny citronové.

POSTUP PŘÍPRAVY

Květy necháme 24 hodin namočené a občas promícháme. Scedíme přes dvojitou gázu nebo přes husté sítko.

Na 1 litr šťávy dáme 1 kg cukru krystal (já dávám méně). Zahřejeme a mícháme tak dlouho až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme1 sáček kyseliny sorbové (2 g na dávku 5 litrů šťávy, která sirup konzervuje. Řádně promícháme, aby kyselina sorbová splynula se sirupem.

Naplníme do připravených lahví. Sirup vydrží celý rok ( u nás nevydrží, protože v sezóně bezinek se pije jen tento sirup), někdy se udělá nahoře špunt, který po otevření odstraníme. Skladujeme jako kompoty.

Stejně můžeme vyrobit sirup z lipového květu, mateřídoušky, máty peprné, meduňky. Je vhodný při nachlazení, horečkách, při onemocnění průdušek, odkašlávání.
Vyzkoušejte - je vynikající.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 168 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.