Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Maso  (5 článků)
  • Ryby  (2 články)

 Poslední články ze všech deníků 110 z 77 [Dalších 67 >>] 
 Malinový sirup* Nezařazené

2 kg malin 1,5-2 litry převařené vody 40 g kyseliny citronové 3-4 kg cukru krupice Maliny rozmačkáme v míse, smícháme s kyselinou citronovou, zalijeme převařenou vodou a necháme stát v chladu. Po 24 hodinách přecedíme přes plátýnko. Do čisté šťávy vmícháme cukr a sirup nalijeme do lahví. Uchováváme v lednici.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 8.7.2014| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 BEZINKOVÝ SIRUP* Nezařazené

BEZINKOVÝ SIRUP POTŘEBNÉ PŘÍSADY BEZINKOVÝ SIRUP SUROVINY: Budeme potřebovat 70 až 90 květů černého bezu, 5 l vody převaříme a necháme vychladnout, 10 dkg kyseliny citronové. POSTUP PŘÍPRAVY Květy necháme 24 hodin namočené a občas promícháme. Scedíme přes dvojitou gázu nebo přes husté sítko. Na 1 litr šťávy dáme 1 kg cukru krystal (já dávám méně). Zahřejeme a mícháme tak dlouho až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme1 sáček kyseliny sorbové (2 g na dávku 5 litrů šťávy, která sirup konzervuje. Řádně promícháme, aby kyselina sorbová splynula se sirupem. Naplníme do připravených lahví. Sirup vydrží celý rok ( u nás nevydrží, protože v sezóně bezinek se pije jen tento sirup), někdy se udělá nahoře špunt, který po otevření odstraníme. Skladujeme jako kompoty. Stejně můžeme vyrobit sirup z lipového květu, mateřídoušky, máty peprné, meduňky. Je vhodný při nachlazení, horečkách, při onemocnění průdušek, odkašlávání. Vyzkoušejte - je vynikající.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 16.6.2014| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Med z květů černého bezu* Nezařazené

Med z květů černého bezu Budete potřebovat: 25 květů černého bezu, 1 velký citron, 1 litr vody, 1 kg cukru. Postup: Květy bezu omyjeme a odstraníme velké stonky. Citron oloupeme a nakrájíme na kousky. Bezové květy s citronem vaříme asi 20 minut v litru vody, poté odstavíme a necháme ještě asi 24 hodin vylouhovat. Druhý den šťávu přecedíme přes plátno, přidáme cukr a vaříme do té doby, než se začne hmota táhnout. Podle chuti můžeme přidat ještě citron. Ještě horký med plníme do sklenic a zavíčkujeme. Hotový med můžeme ještě sterilizovat. Zdroj: http://www.lidovky.cz/natrhejte-si-kvety-cerneho-bezu-tady-je-5-receptu-fuh-/dobra-chut.aspx?c=A110615_110358_dobra-chut_glu

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 4.6.2014| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vafle na hrnkyBuchty

1 a 3/4 hrnku hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 3 lžičky cukru 1/2 lžičky soli 3 žloutky 1/3 hrnku oleje 1 a 1/2 hrnku mléka ze 3 bílků sníh Žloutky, cukr vymíchat, přidat ostatní ingredience a z bílků vymíchat sníh, přidat nakonec.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 1.3.2014| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Meduňkový sirupNápoje

20 stonků meduňky
1,5 litru převařené vychladlé vody (POZOR - nedávat do horké, ztmavl by!!)
1 kg cukru
šťáva ze 2 citrónů nebo pomerančů
1 lžička kyseliny citronové
1 konzervační přípravek dle množství uvedeného na sáčku (např. 1 Oetker)

Postup:
Nejdřív si převaříme vodu a necháme vychladit. Pak namočíme na 24 hod. rozkouskovanou meduňku. Druhý den zcedit, přidat 1 kg cukru, šťávu ze dvou pomerančů, 1 lžičku kyseliny citronové a konzervační přípravek. Zahřát k bodu varu (nevařit!), horké plnit do lahví a hned zašpuntovat.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 28.2.2011| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 LangošeBezmasé pokrmy

Kilo hladké mouky
půl litru mléka
kostku droždí
bílý jogurt
lžička soli
lžička sody
4 lžíce oleje

Zpracujete do klasického kynutého těsta spolu s bílým jogurtem, lžičkou soli, lžičkou sody a 4 lžícemi oleje. Zpracované těsto zakryjete fólií, uložíte do ledničky a používáte nejdříve za čtyři hodiny. Stejně tak se ale dá vytáhnout třeba za týden nic se s ním nestane, ani když si vždy „uždíbnete“ potřebné množství a ostatní necháte „napodruhé“. Těsto se neválí válečkem, ale vytahuje v ruce do jakési placky. Smaží se na pánvi ve vysoké vrstvě tuku (na dva prsty) a po pár minutách se obrátí.

Na potření nešetřete česnekem (klidně celou hlávku), přidejte vegetu, sůl, chilli to celé poduste na trošce másla s opatrným mícháním vařečkou. Jinak se původně maďarské langoše dají natřít celkem čímkoli: kečupem, marmeládou, povidly, tvarohovou pomazánkou posypanou bylinkami...

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 18.3.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sušenky z ovesných vločekCukroví

100 g másla
1 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
85 g ovesných vloček
85 g strouhaného kokosu
100 g hladké mouky
50 g cukru krystal (nejlépe přírodního)
může být kakao + skořice

Postup:
Rozpalte troubu na 180 °C. V menším kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo a rozmíchejte v něm med. Sodu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody a pak ji vmíchejte do máslové směsi. Vločky, kokos, mouku a cukr vsypte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj máslovou směs. Všechno pořádně promíchejte. Plech pokryjte pečicím papírem a pak na něj klaďte vždy zhruba lžičku vločkové směsi – dál od sebe, protože se trochu rozteče. Pečte osm až deset minut, aby sušenky zezlátly. Než je ponesete na stůl, nechte je trochu zchladnout na mřížce.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 27.1.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnné sušenky dělená stravaCukroví

 

200g celozrnné mouky
150g medu
2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
2 polévkové lžíce mletých lískových ořechů
rozinky, kandované ovoce...
skořice
citronová kůra
4 lžíce rostlinného másla (margarínu)
mandle na ozdobu

Ze všech surovin uděláme těsto, necháme jej půl hodiny odležet v lednici. Poté na pečící papír vykrájíme tvary a pečeme asi 25 minut.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 27.1.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnné sušenky málo tlustéCukroví

160 g celozrnné mouky
160 g pohankových vloček
40 g hladké mouky (lze nahradit celozrnnou)
120 g třtinového cukru (+ dle chuti)
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
1 bílý jogurt
3 lžíce medu (+ dle chuti)
kakao
---------------
kokos, oříšky, nasekaná čokoláda, skořice, rozinky..

Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pokud se bude těsto lepit, tak si navlhčíme ruce.
Vložíme do předehřáté trouby na 170 C a pečeme na cca 25 min.

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 27.1.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krkna na zeleniněMaso

Ingredience:
6 plátků krkovičky
1-2 cibule
mražená zelenina pod svíčkovou
hořčice
2-3 kyselé okurky (obměna žampiony)
hladká mouka
citronová šťáva
sádlo nebo olej

Postup přípravy:
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky.
Příloha: knedlík, brknedlík, rýže

Více ...
Vložil: Kuchařka dne 2.11.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poslední články ze všech deníků 110 z 77 [Dalších 67 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.