5 kg čisté váhy jablek (oloupaných a odjádřených) -dát do hrnce (dost velký) 0,5 l vody -dát vařit a promíchávat (pozor!!! dost to prská a pálí) -vařit až do měkka (nemusí být úplně,ale musí být trošku měkký) -trošku pomixovat ponorným mixérem 1kg cukru -pomixovat docela do jemna(jde to lépe- cukrem se to zjemní) 4 pudinky (libovolný druh- jakou chceš mít příchuť - neutrál je vanilkový) -ty pudinky rozmíchat 0,5l studené vody -nalít do hrnce,kde se stále vaří "přesnídávka" a za stálého míchání vaříme než to zhoustne. -vypneme -necháme zchladit -naléváme do sklenic -a zavaříme (sterilizujeme,aby se víčka přicucly)
ty jablíčka musíte poctivě odjadřovat, tak aby tam nezůstávaly ani ty "průhledné" - nejdou ani rozmixovat a děti to plivou a nebo odmítají. Já jablíčka radši víc rozkrájím,ať tam nic nezapomenu a navíc se rychleji rozvařují.
jak to začne vařit, tak to zeslabit a vařit asi 15 minut, tak aby víčka dobře držely. |