|
|
Kapr v alobalu |
|
Autor: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) , 28.12.2005 | |
| Kapříka naporcujeme na podkovy. Nádivku uděláme z rohlíku nakrájeného na kostičky, vajíček (dávám na 1 rohlík 1 vajíčko), na kostičky nakrájené anglické slaniny (podle množství rohlíků na dva rohlíky dávám asi 10 dkg), kapřích vnitřností (pokud nechcete, aby vynikla rybí chuť stačí dát jen trochu, jinak nemusíte šetřit), nasekané petrželky, ochutíme trochou soli, případně i pepřem, ale není to nutné.
Na alobal dáme plátky cibule, na ně položíme podkovu z kapra, dovnitř podkovy dáme nádivku, nahoru položíme plátek papriky, kolečko rajčete a můžeme i kousek cibulky. Pokud vám zbude anglická slanina, může přidat pod podkovu! Kapříka nezapomeňte osolit! Peče se asi 35 –40 minut naplno.
Podkovy můžete nechat i s kůží, kdo jí nemá rád si jí po upečení snadno sloupne. |
|
Zobrazeno doposud 997 x.
|
|