Lucka
dávám do sklenice 0,7l 4 zarovnané lžíce cukru, na to jablíčka a pak zaleju studenou vodou. Ovšem u nás se vždycky hodně sladilo, zjistila jsem, že spousta lidí docela žasne nad naším zavařováním, ovšem když se pak takový kompotek smixuje a udělá se přesnídávka hmmmmm :o))
Ivča/Sandra 14.8.2004
Luci a nedáváš žádnou kyselinu citrónovou? Někde to v receptech píšou. Já bych nejraději zavařovala do těch menších skleniček myslím, že jsou to 0,3l. Přidává někdo koření? Skořici nebo hřebíček?
Lucka
moje sestra dává skořici a hřebíček, já mám raději jablka čistá /ono se to pak nedá mixovat na přesnídávku přímo ve sklenici :o) /. Taky záleží, jak moc máš jablka kyselá, pokud zavařuješ nějaká ze zahrádky, málokdy se stane že by to potřebovala, pokud bude jablíčka kupovat,asi by se tam něco dát mohlo ale s tím nemám zkušenost, vždycky jsem měla ovoce ze zahrady... Tak jinak hřebíček dávám do hrušek, tam to zbožňuju :o)
Lucka
dávám do sklenice 0,7l 4 zarovnané lžíce cukru, na to jablíčka a pak zaleju studenou vodou. Ovšem u nás se vždycky hodně sladilo, zjistila jsem, že spousta lidí docela žasne nad naším zavařováním, ovšem když se pak takový kompotek smixuje a udělá se přesnídávka hmmmmm :o))
Ivča/Sandra 14.8.2004
Luci a nedáváš žádnou kyselinu citrónovou? Někde to v receptech píšou. Já bych nejraději zavařovala do těch menších skleniček myslím, že jsou to 0,3l. Přidává někdo koření? Skořici nebo hřebíček?
Lucka
moje sestra dává skořici a hřebíček, já mám raději jablka čistá /ono se to pak nedá mixovat na přesnídávku přímo ve sklenici :o) /. Taky záleží, jak moc máš jablka kyselá, pokud zavařuješ nějaká ze zahrádky, málokdy se stane že by to potřebovala, pokud bude jablíčka kupovat,asi by se tam něco dát mohlo ale s tím nemám zkušenost, vždycky jsem měla ovoce ze zahrady... Tak jinak hřebíček dávám do hrušek, tam to zbožňuju :o)
Gizela-
Jablka jsme zavařovali kdysi a pak ty kompoty byly většinou hnědé a vypadaly nechutně (chutnaly dobře). Takže jsem začala zavařovat hotový kompot - prostě uvařím jablkový kompot (se skořicí, hřebíčkem, badyánem)a ochutím cukrem. Mám ráda pyré, tekže ho dost rozvařím a teprve až je tak jak má být, tak ho horký naliju do sklenic, zavíčkuju a nechám být. Pak jen kontrolovat, jestli víčka chytla.
|