Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Americka loznice 1

Autor: Flylady , 24.8.2005

Americka loznice



Tak tento tyden je FL v loznice a tak se do ni muzeme kouknout i my :o)




Postele: Prvni co asi prekvapi ceskeho clovicka na posteli je jeji delka! V Americe je vsechno vetsinou vetsi nez v Evrope, bohuzel u posteli je to prave naopak. Klasicka delka postele je totiz 190 cm!!!


Sirka matraci se tu neuvadi v palcich, ale ma sve nazvy. Twin size-1m, Full size-asi 1,25 m, Quen size-1,5 m a King size – 2 m. Je zajimave , ze nejvice pouzivana sirka v loznicich je prave Quen size-1,5 m, coz je dost malo na spani 2 lidi.



A ted k tomu jak vypada klasicka americka postel: Spodni cast postele tvori zelezny ram z L profilu, ktery ma v kazdem rohu kolecko-takze obdelnik na koleckach. Na tento obdelnik se poklada dreveny ram, obaleny stejnou latkou, jako ma matrace-od matrace je k nerozeznani a teprve na tento ram se poklada matrace. Na prvni pohled vam to pripada, ze na sobe lezi 2 matrace(kdyz jsme poprve byli tady na navsteve u znamich a spali jsme v jejich loznici, tak jsem si opravdu myslela, ze tak skladuji matraci, kterou maji treba pro nahodne navstevy a jinde na ni neni misto :o)))


K tomu zeleznemu ramu se sroubuji drevena, kovova, calounena cela posteli. Proto se taky celo postele kupuje s nabytkem.



Povlekani postele: Na zemi vam stoji zelezny ram s drevenym ramem(ten ktery vypada jako matrace). Na tento dreveny ram se polozi ozdobny prehoz – nahore bila latka,na boku narasena latka v barve povleceni(ta bila latka nebude videt-na ni lezi matrace). Ted teprve se poklada matrace. Nekdo na matraci poklada jeste molitan, jinak temer vsichni povlekaji matraci ochranou podlozkou-vypada jako navlekaci prosteradlo-vrchni cast, na ktere se lezi je silnejsi, prosivana-ma to chranit matraci a zajistovat delsi zivotnost. No a ted teprve se povleka prosteradlo-opet do barvy povleceni. Takze postel uz povlecenou mame a ted prijdou na radu polstare-ty jsou take mensi, nez v CR. Polstar na kterem spite, se povleka pouze jednoduchym navlekem, ktery nema zadne knofliky, zip... pouze se nasune z boku na polstar, kousek latky je navic, takze vnitrek moc necouha. Polstar, ktery bude pres den na ozdobu a nebo ho pouzijete jen obcas, ma vice ozdob, vetsinou nejake volanky a do povleceni se polstar zasunuje zezadu-vprostred povleceni na polstar je dira, tvorena pouze pres sebe prelozenou latkou-opet zadne knofliky. Nekdo pouziva i polstar pod telo- ten je dlouhy asi1,2 m a povleceni ma na zip. Zakryvate se dekou ve stejne barve+prosteradlem. Prosteradla jsou vlastne v posteli 2-jedno, ktere drzi na matraci-vetsinou ma gumy-je navlekaci a potom obycejnym prosteradlem(zkratka obsity kus latky). Na den se jeste pouzivaji ozdobne prehozy, ruzne malinkate polstarky, ozdobne valecky. V zime si pridate do postelu deku a komu je jeste vice zima, tak si pod sebe dava elektrickou deku velkou pres celou postel a nastavi si teplotu   :o)





Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1138 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.