Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Moli

Autor: Flylady , 8.9.2005

Šárka, Domča 7/00,Honzík 3/04


Holky, mám na Vás prosbu. Bojovala jste některá s těma lítacíma potvorama? My už máme vyzkoušené všelicos-pomerančová kůra, bobkový list, ořechové větvičky... Je to hnus, ale máme je v mouce, strouhance, piškotech...:-(( Matka strká do spíže všechno možné, ale ti ... se tam drží pořád. :-(( Už jsem z toho nešťastná. Prosííím poraďte!!! Díky moc.


V diskusi se objevily následující rady:



  • Nekupovat do zásoby mouku, luštěniny apod. Po přinesení podobné věci domů ihned zkontrolovat, pokud možno prosát a uzavřít do neprodyšné nádoby.



  • U Rossmana prý mají speciální lepivé proužky na moučné moli, kus do 10,- Kč



  • Amelka: mám doma rostlinku :o) jmenuje se molice, když na ni šáhnete tak celkem smrdí, je tak trošku podobná muškátu a je zelenobílá flekatá, lístky velké jako nehet a množí se lehce zakořeněním ve vodě, já ty lístky otrhávala a dávala do linky, tak ted snad mám od tech s***í pokoj, ale předtím jsem skoro všechno vyházela (hlavně fazole, jáhly a ostatní zdravé potraviny), nejspíš jsem si to přitáhla s pšenicí špaldou s ted si nekupuju žádnou mouku ani nic jiného navíc (dózy používám pořád)
    nevím jestli to pomáhalo ale od té doby co jsem vyházela luštěniny je klid (i když na nich nebylo vidět že by tam byly ty housenky) jo a všechno jsem vytřela a dala novej papír



  • Berush - Na moly se mi osvědčilo nakapt na smotek vaty levandulový olej, nebo do špajzu pověsit kytku z levandule.

  • Trollik - tak nám se na moli osvědčili též ty lepivé proužky, prodávají je ve většině těch klasických drogerií. Též jsem likvidovala vše možné a nemožné, dokonce jsme zrušili komoru a to tak že jsme jí úplně zbourali při přestavbě bytu a vyházela jsem vše. Posléze se ty potvory moli objevili zas. Ty lepivé pásky vyměňuju tak jednou za půl roku a máme pokoj, mám je tam kde skladuju ty potraviny

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1046 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.