Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Aké prostriedky používajú do myčiek FL?

Autor: *S , 30.10.2006

 


Jurina


 


           Hankie, určitě nekupuj 3v1. Jestli jsi byla spokojená s Calgonitem, vem tento, kvůli šetření dávám půlku, ono to stačí a když se (mimořádně) něco neumyje, umyju to v ruce. Jde tak o jeden hrnec za týden, žádná hrůza. Já teď zkouším ekologické tablety Ecover, kupují se ve zdravých výživách a myjí úplně stejně jako Calgonit, taky dávám jen půlku.

Trošku mě zklamalo leštidlo z DM ta jejich značka, je moc tekuté a když ho nalívám, půlka ho jde mimo otvor, to mi Calgonit nedělalo. Sůl nevím, mám z DM a je v poho.


 


Lucie


           Mozna mas tvrdou vodu. V tom pripade nezapomen davat do zmekcovace regeneracni sul, jinak si ho znicis (pokud nemas mycku s funkci 3v1, ktera pri zapnuti nezene vodu pres zmekcovac). Podrobneji je to myslim napsane v denicku.

Nebo je tam malo nebo moc lestidla (oplachovace), a to pri pouziti tablet tezko zmenis.

Rekla bych, ze kazde zvlast prijde levneji, mnozstvi se da nastavit podle potreby a ani to neda vic prace - pri kazdem myti davas jenom prasek, ostatni doplnujes jednou za cas, kdyz si mycka rekne. A jestli si podle FL delas nakupni seznamy, ani nevadi, ze musis vest v patrnosti tri polozky misto jedne. Prasek kupuju budto Sonet (bila plastova lahev) nebo Calgonit (zluty nebo bily kanystrik), ten myje lip.
Lestidlo na co narazim.
Sul doporucuju tu nejlevnejsi (u nas je to Sonet), protoze soli se nelisi slozenim, ale jen velikosti krystalu. Prinejhorsim se bude trochu dele rozpoustet.
Aha, nenapsala jsem kde to kupuju. No v drogerii, nebo v Albertu, nebo nekdy kdyz jsem v Tescu nebo v Hypernove, ale vetsinou nakupuju v Albertu.


 


 


Hanka Janča Petřík


 


        Zatím jsem toho taky moc nevyzkoušela, ale nechápu, proč se ještě dělají tablety!!! Myje to dýl a hůř!!!
Já teda zásadně už kupuju jen prášek! A s tou půlkou náplně to vyzkouším :o)
A vyzkoušela sjem Gosh a Calgonit - rozdíl jsem teda neviděla vůůbec žádný!
A kamarádka si chválí prášek z DM (to tu ale někdo nechválil, že?)
Ale kupuju, co je zrovna nejlevnější :o))) !!!

Páru z myčky nepouštím - neslyšela jsem o tom a v návodu to taky není. Odložený start ta naše myčka má, ale ještě jsem ho nezkusila!


 


Hanka


          Zkousela jsem take tablety CLARO, ty se nemusi vydavat z obalu. Myjou mi dobre, ale zatim jsem je nevidela ve velkych balenich a tak vyjdou pomerne draze.


 


Zdi


         pouzivam do mycky kazde zvlast, nekde jsem cetla,ze sul by mela byt v mycce vzdycky, davam tam obycejnou,tusim posledne koupenou v lidlu,nebo plusu, musi to byt sul do mycky,pak ze je to jedno a prasek kupuju taky obycejny, nejak v tom nevidim rozdil, teda tedka prasek dosel a DH daval do mycky tablety stomat,ktere jsem dostala a rikal,ze to nadobi bylo super umyty,jenomze kdyz si vezmu,ze v mycce byla sul a lestidlo a pak tam misto prasku dal tabletu stomat 3 v 1 tak aby to nebylo poradne umyty :-D


 


Nesulka


 


         Zase je to idividuelní, ale určitě doporučuji používat sůl Calgonit. Vydrží mi nejdéle, než mi začně svítit signalizační světélko.
Jinak používám většinou obyčejné tablety Somat a jsem spokojena. Leštidlo nepoužívám, sice není nádobí úplně dokonale suché, ale zase šetřím přírodu i naše zdraví.


Ještě k myčkám. Já sice myčku také nemusím otevírat po domytí, ale otvírám, protože se mi zdá, že jak je uvnitř horko, tak to nádobí potom zapáchá. DH tedy nic necítí, ale já jo :o))))


 


Kopretina


       


             Používám Calgonit. Občas jiné leštodlo,nebo sůl. Ale s jiným práškem jsem nebyla spokojená (např.Somat,Eurona)


 


Baruschka



            Používám taky nejradši Calgonit (na prášku se mi nevyplatilo šetřit), sůl z DM, leštidlo taky, ale to vydrží věky.. Tablety nesnáším, podle mého nemyjou dobře a ještě jsou předražené! :-))

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 944 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.