Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

školní baťoh pro prvňáčka

Autor: Hankie+3 , 6.11.2006
Pro Honzu jsme kupovali školní baťoh od firmy Topgal, kolekce Chilli večerníček.
Je modrý, s obrázkem Křemílka a Vochomůrky - hledala jsem na netu, ale nenašla, asi jsou teď mimo sezónu vyprodaní.
Baťoh má polstrovaná záda, polstrované popruhy, reflexní proužky a ve dnu je schovaná pláštěnka na baťoh. Hlavní část je rozdělená na tři přihrádky - ve velkém nosí učení, v prostředním tělocvik nebo ručníček, prostě to, co zrovna přenáší, v nejmenším má svačinu. Po každé straně je další kapsička, jedna je zdvojená. V pravé nosí klíč a stravenku, v levé má kapesníky a v té síťované lahvičku s pitím. Všechno je tak od sebe odděleno. Pokud se mu rozmáčkne sváča, nezašpiní nic jiného, totéž z pitím - pokud se vyleje, nevadí to.
Baťoh funguje druhým rokem, pořád je super, určitě ještě rok nebo dva vydrží, tipla bych i déle, ale to už neprojde ten Večerníček :-) Pak ale stejně budu zase kupovat baťoh od Topgalu.
Jo, stál 840,- Kč.

V albu Dárky na Vánoce je fotka podobného, náš je modrý a s jiným obrázkem. Síťka na lahvičku je u té kapsičky, co ji vidíme levým okem :-)

Když jsme se rozhodovali jestli aktovku nebo baťoh - aktovku většina lidí kupuje jenom do první třídy, aby byla ta "aktovka pro prvňáčka", do dalších tříd jdou stejně do baťohu.
Na aktovky jsme se dívali taky, ale zdálo se mi, že je úložný prostor špatně řešený, navíc byla šíleně drahá a ještě měla pokažené zapínání.
Váhově nebyl rozdíl, i když se baťoh zdál robustnější, váhově byl úplně stejný jako aktovka - něco kolem 1 kg.

A pouzdro?
Moc to neřeš. Honza chtěl taky dvoupatrové, ale to je pro prvňáka zbytečnost. Má co dělat, aby udržel jakýs takýs pořádek v obyčejném pouzdru, co se jenom rozevře. Honza potřebuje gumu, strouhátko, hadřík na otírání pera, 2 x plnicí pero s trojhranným úchopem (48,- Kč), dvě tužky č. 2 (trojhranná se neosvědčila, je dražší a on ji ostrouhal za dva dny...), pastelky v základních barvách - šest základních + růžová a oranžová mu stačí doposud. Pastelky kupuju trojhranné, zn. Maped, mívají balení 12 ks, ve kterém je i strouhátko, bývá za 35,- Kč.
U těch trojhranných pastelek pozor, poprvé jsme koupili jakési divné, nebyly na pohled tlusté, ale tenké taky ne, protože se normálním strouhátkem nedaly ostrouhat, museli jsme shánět to maxi strouhátko.

Teď do druhé třídy jsme přikoupili ještě oboustrannou modro-červenou pastelku a fix na psaní na tabulky. Nic dalšího nechtěli.

Normální fixy děti ve škole nepoužívají, protože tím propíšou deset dalších stránek, pokud potřebují voskovky nebo nůžky, mají je stále v kapsáři na lavici.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 959 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.