|
|
Kachna na pomerančich |
|
Autor: Aja Fr 05 + Eli 09 , 29.10.2009 | |
| Kachna na pomerančích
Kachnu osolíme, opepříme. Nahoře na kachně, i uvnitř ní. Křídla založíme dozadu. Stehna přivážeme k biskupu. Kde se nám zdá, že kachna nedrží, tam ji ještě převážeme, at se nerozpadá.
1 velká mrkev na nudličky 1 cibule na půlkolečka spěníme MRKEV A CIBULKU v pekáči na másle (do které dáme pak tu kachnu, nebo v klidu zpěnime na panvičce a pak nalejeme na pekáč)
na spodek pekáče dáme špejle – aby se kachna při pečení nepřichytila. Na ty špejle dáme kachnu prsama dolů Podlejeme vodou, štávou ze 3-4 pomerančů, přidáme trošku vína (dávám červené krabicové, nebo co je rozdělané), kečup, 3 lžíce brusinkoveho kompotu (když koupim maly kompot jen na kachnu, tak ho tam dam celej.. je to mnam)
zakryjeme a dusime v troubě na 200 stupnů hodinu a půl při dušení propichujeme stehna a kachnu aby vyteklo sádlo
když je měkká, dáme ji prsama nahoru a dopečeme odkryté. Když je hotovo. Odebereme lžící tuková oka z té štávy co vznikla... bude toho tak dvoudecový hrnek... necha se vychladit ...a je možné dát na chleba...nebo kdo má sílu, tak vyhodit :-) zbytek štávičky rozmixujeme na omáčku.
Hodí se k ní brambory, Nehodí se k této úpravě kachny zelí s knedlíkem. |
|
Zobrazeno doposud 794 x.
|
|