Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

od 6.měsíce do konce 1.roku

5.část

Autor: Kač-e-na, Anička 7.7.2004 a // , 15.11.2004

Výběr potravin, které zřídka vyvolávají alergické reakce - povolené potraviny


 


Zelenina: zelená okurka, cuketa, dýně, baklažán, fenykl, kořen pastiňáku, kořen petržele, černý kořen, mrkev, tuřín nebo kedluben, chřest, čekanka, všechny zelené saláty, špenát, mangold, červená řepa, pórek, všechny druhy košťálovin (květák, brukev, bílé, červené a čínské zelí, kapusta), zelené luštěniny


 


Ovoce: hrušky, sladká jablka, meloun, avokádo, sladké třešně, vinné hrozny, borůvky, švestky, mirabelky, meruňky


Obilniny: rýže, proso, oves


 


Maso: drůbež (kuře, krůta, kachna, husa), jehněčí, hovězí, králík. Z těch druhů masa, které dítě snáší, můžeme použít vývar. V malém množství vnitřnosti - drůbky


 


Sladidla: používat podobně jako koření v malém množství. Čistý hroznový cukr - Glukopur, zahuštěná jablečná nebo hrušková šťáva


 


Pojící prostředky: rýžový, kukuřičný nebo bramborový škrob


 


Oleje a tuky: rafinované rostlinné oleje - slunečnicový olej, kukuřičný olej, sezamový olej, olivový olej, margaríny bez mléčné bílkoviny - podle údajů výrobce Vitagen, Vitaquelt extra, Becel ...


 


Nápoje: dětský čaj, hrušková nebo hroznová šťáva. Podávejte jen tehde, pokud dítě ovoce, ze které je šťáva vyrobena snáší.


 


Tepelná příprava: všeobecně platí, že tepelně zpracované potraviny mají nižší obsah alergenů než potraviny v syrovém stavu. Nové potraviny vždy nabízejte tepelně upravené.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 579 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.