Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Koláč (třeba rebarborový)

Autor: Enka , 22.6.2005

univerzální těsto: používám kulatou koláčovou formu s krajkovaným okrajem – na velký plech bude třeba těsta 2x tolik:


1 hrnek polohrubé mouky


1/3 hrnku krupicového cukru


½ prášku do pečiva


1 vejce


4 lžíce oleje


½ hrnku mléka.


Těsto smíchám a naliju do vymaštěné a moukou vysypané formy. Kroutím formou, aby se těsto rozteklo až ke krajům (je vlastně jenom tence pokryté dno formy).


 


náplň: k tomuhle těstu mám ráda kyselejší náplně – červený rybíz, rebarbora, kyselejší jabka se skořicí. Rebarbora se dá použít tak, že se krátce povaří nakrájená na špalíky tak, aby se vešla do hrnce. Pak ji oloupu (nebo že by se loupala před vařením? – teď si nemůžu vzpomenout...). Po uvaření se nakrájí na malé kousky, posype se tím koláč. Pod rebarboru se může (ale nemusí) dát trochu strouhanky, aby vsákla vodu, protože uvařená rebarbora je dost hamťavá. Na rebarborový nebo rybízový koláč je dobrá drobenka (za másla, cukru krupice, hrubé mouky). Za 20 minut ve středně vyhřáté troubě by mělo být hotovo.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 663 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.