Postup: 1) 1/4 l mléka 12 dkg krystal.cukru 8 dkg hl. mouky 6 dkg másla = povařit a nechat vychladnout 2) 6 dkg rozinek 10 dkg kandovaného ovoce 12 dkg ořechů můžou být taky mandle = přidá se do vychladlé hmoty a zamíchá se.
Na plech na pečící papír dáváme mokrou lžící hromádky, které roztíráme na lívanečky velikosti cca 5 cm - prostě od oka.. Necháváme mezery, protože placičky zvětší při pečení rozměry. Pokud máte raději měkké marokánky peče se na nízkou teplotu (rozehřát na 150°a při pečení stáhnout na 100°C) - spíš se jakoby suší. Když je vyndaváš z trouby jsou měkké ale až vychládnou ztvrdnou. Pokud máte rádi tvrdé marokánky pečte ve středně teplé troubě. My je máme raději měkší - i kvůli Martince, tak děláme měkké ;-) Až marokánky vychládnou, potírají se z jedné strany čokoládou na vaření. |