Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Perníčky

Autor: cerven05 , 13.11.2006
Ingredience

Těsto:



  • 80 dkg hladké mouky

  • 15 dkg rostlinného tuku (hera)

  • 4 celá vejce

  • 28 dkg prosátého moučkového cukru

  • 4 lžíce rozpuštěného medu (nesmí být horký)

  • 14 tlučených nebo umletých hřebíčků

  • 1 kávová lžička skořice

  • 2 kávové lžičky tlučeného nebo mletého anýzu

  • 1 lžička sody

  • na potření 2 celá rozšlehaná vejce

Poleva:



  • 2 bílky

  • 23-30 dkg moučkového cukru

  • citronová šťáva

Postup:

Vejce, cukr a tuk utřeme v míse (můžeme i v robotu), přidáme koření, med a část mouky se sodou. Těsto přesuneme na vál, přidáme zbytek mouky (v případě, že se těsto roztéká, přidáme mouku), vypravujeme těsto. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout, nevadí, bude-li to přes noc.


Z odpočinutého těsta vyvalujeme placky asi 1/2 cm tlusté a vykrajujeme tvary (nezapomeňte na dírku pro stužku). Pečeme v mírně předehřáté troubě dorůžova, okamžitě po upečení (ještě na plechu) potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky jsou okamžitě měkké.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 499 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.