Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Výroba adventního věnce - vychytáno v diskusi

Autor: Flylady , 18.11.2005

Jurina (a nejen ona) chtěla vědět triky na výrobu adventního věnce


Lucie


Na svicku existuji takove stojanky: misticka, dole hrot na zapichnuti do vence, nahore hrot na zapichnuti svicky. Maji to v kvetinarstvi a je to docela levne.


Hanka, 3 deti


Juri,
vezmes si dlouhy hrebik, klidne silnejsi a nahrejes ho nad plamenem. Kdyz je rozpaleny, hlavickou vo zatlacis zespoda do svicky. Takze ti vlastne ze svicky kouka dole hrot toho hrebiku. Svicku zapichujes az do obtoceneho vence.
Vetvicky si predem pripravis a k tomu vazaci dratek, casto miva zelenou barvu, koupi se na spulce treba v Baumaxu nebo Baumarktu apod.
Vetvicky klades na venec tak, ze polozis prvni a druhou na ni das tak, ze ti schova tu ustrihnutou cast z te prvni. Koukaji vlastne jakoby spicky vetvi. A cele to utahujes tim dratem, neni videt, neb je zeleny a vlastne ho pak ta dalsi prilozena vetev schova.
Bude te pichat jehlici, tak doporucuji vzit si pracovni rukavice, pokud je mas.
Kdyz mas obaleny korpus, teprve pak zapichnes svicky a pak davas dalsi ozdoby. Pokud das 4 svicky, uz tech ozdob nebude potom treba tolik. Me osobne se libi platky pomerancu a nebo jablek ( uschlych samozrejme) nebo uschle prazdne bukvice, cokoliv. V tech obchodech, co jsem psala, prodavaji i ruzna mala umela, ale hezka jablicka a ostatni ozdoby. Ty jsou dobre, ze kdyz vyhodis jehlici, muzes korpus vence a ozdubky schovat na pristi rok.


Pet + 2


Tak věnec na dveře si dělám taky, ty větvičky vážu rybářským vlascem - není to vidět a dobře to drží. Jinak na to prodávají vázací drátek (zelený) třeba v Bauhausu.
Na zapíchnutí svíček se prodávají takové kovové bodce s podstavcem (v květinářství, Bauhausu apod.).
Já jsem ale teď viděla v časopisu Zahrádkář, krásné adventní věnce na stůl, které mají ten základní kruh z aranžérské hmoty, která se nechává nasáknout ve vodě, takže tam můžou přijít i živé květiny. A nebude problém tam cokoli zapíchnout. Ten asi zkusím letos na stůl já.


Hanka, 3 deti

Pet,
ja to z te aranzerske hmoty mela, ona pekne nasakne, ale stejne v tom vydrzely kvetiny jen kratce a uschly. Davala jsem ji i do kvetinace a zapichla tam i ruzne vetvicky.
To jehlici na venci, pokud ho das na noc ven ti vydrzi cely prosinec. Ta nasakla hmota tak 2 tydny a to uz to bude dost oschle. Ale zase to je jednodussi na praci.




Dělám každý rok na slavnostní Vánoční stůl ikebanu svícen do aramžerské hmoty - větvičky jehličí a živé kytky, když dám chryzulu tak v pohodě do nového roku vydrží a mám to na stole v místnosti celou dobu, jen je problém, musí se do toho stále dolévat voda jinak to uschne.

Jinak dělám svícny na hřbitov a ty napichuji do plastelíny, kterou dám do igelitového sáčku a omotám silnější nití.

Letos se chci pustit do adventních věnců, loni jsem to nestihla, tak snad letos s FL to vyjde, nasbírané mám šípky, různé bobulky, šišky tak snad toho budu mít dost.

Ještě si chci vyrobit něco pěkného na dveře, ale nevím co jestli kolo nebo nějakou větvičku.

 


 


ADVENTNÍ VĚNEC- větvičky se kladou podobně jako tašky na střechu, pokud se použije THUJE tak moc neopadává, pěkně vypadá kombinace různých zelení, pokud chcete mít věnec "uhlazený" doporučuju nastřihat větvičky tak na 7-10cm
přízdobu si nejdřív rozvrhněte a až pak připichovat zase drátkem nebo lepit tavnou pistolí
aranžerskou hmotu se živýmy kvtinama doporučuju na vánoční věnec, nemusí tak dlouho vydržet, ale pokud chcete věnec adventní zelený, můžete použít třeba břečťan a jablíčka a podobně
PŘEJU ŠIKOVNÉ RUCE A KRÁSNÉ VĚNCE :-)))))))))



Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1678 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.