Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

pár rad na perníčky od Trollika

Autor: Trollik, Ajka 3r+ Matýsek 1r. , 30.11.2005

na naší dubňáčkovské diskuzi zavládla perníčkománie, jako skoro se vším-:))))),tak jsem sesmolila pár rad. Bára mě poprosila ať to hodím i sem


 Perníčky už peču opravdu dost let a jsem docela samouk za pomocí skvělého časopisu Medovníčky. Takže jestli někdo stojí o pár rad a nápadů které se mi osvědčily,tak jsou zde.


- perníčky nepotírám vajíčkem před pečením,ale hned po vytažení z trouby - ještě horké a velmi tenkou vrstvou vajíčka.


- k tomu vyvalování, chcete-li dělat chaloupky a ¨pod je lepší vyválet tlustší těsto tak 3 mm


- chceteli zdobit jen bílou, je moc pěkné přidat do vajíčka červené potravinářské barvivo a tím to potřít, bílá poleva na tmavě červeném podkladu krásně vynikne.


- cukr na polevu prosívám dvakrát přes velmi jemné sítko, když jsem ho neměla dělala jsem to přes punčochu - to je velmi důležité, kornoutek se pak tolik nezacpává a dají se děla velmi jemné linky.


- když chci nanášet bílou polevu do plochy, zředím si jí citronovou šťávou, nanáším ji štětcem.


- aby poleva nevysychala, nechávám jí v ledničce přikrytou vlhkým hadrem, pak se dá zase snadno použít,aby nezacpávala kornoutky, případně ji naředím citronovou šťávou.


- kornoutky si vyrábím z celofánu, (obdélník 10x12 cm), jeden růžek sestřihnu a stočím kornoutek, konce stačí naslinit a slepí se to k sobě. naplním trochou polevy a vršek zaroluju,tak aby mi nic nevytékalo. Ustřihnu špičku,ale tak aby tam byla pididírka, časem se to povoluje,takže mám docela spotřebu kornoutků.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 563 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.