Gaia:
letos chci vyzkoušet tento recept.Pokud jste ho už některá dělala dejte vědět.Mimochodem našla jsem ho na rodině :-) jde o vosí hnízda, potřebujete k tomu: salko, půlku hery, 30dkg krup.cukru dva balíčky obyčejných burisonů. POSTUP je moc důležitý, nebo vám vznikne hmota z hrudek cukru a vyhodíte to do záchodu... Takže cukr opatrně rozpouštíte na karamel, nesmí se připálit, někdy je lepší ho rozpouštět ve vodní lázni, ale trvá to déle.¨ Začne postupně měnit konzistenci, nesmíte nic uspěchat, pomalinku zahríváte, mícháte až vznikne cukrová karamelová hmota. Když se udělají z cukru hrudky, musíte je rozmačkávat, ale opravdu čekat, až vznikne tekutý karamel. Teprve potom přidáte půlku hery, je dobré jí mít nakrájenou na kousíčky a až se rozpustí, tak teprve přidáte salko, to už musíte rychle míchat, protože to začne hezky rychle houstnout. Vypnete oheň, nevaříte a přisypete dva balíčky burizonů. Potom se to dobře promíchá a tvoří kuličky. Občas to i v hrnci opět zamíchejte, karamel stéká na dno. Máte sladké upatlané ruce, ale šikovní si s tím rychle poradí, jak na to. Kuličky dávám na mřížku okapat,karamel totiž stéká, pod mřížkou je pečící papír. Nakonec, až kuličky oschnou, otočím je naopak a poleju čokoládou a vložím do košíčků. To ale není nutné a čokoláda se také nemusí dávat. Naležené kuličky jsou další dny ještě lepší, to už ty burizony pěkně změknou. Vložím ho i do deníčku. Já jsem prostě vysazená na karamel. Mňam
|