Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zavařování masa

Autor: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) , 1.7.2007
Masové konzervy sterilizujeme 2-3x úplně zalité vodou. Od varu necháme vřít 2 hodiny. Potom je vyndáme a necháme na vzduchu vychladnout. O 24-48 ho později sterilujeme podruhé nejméně 1 h. Ani tímto způsobem nezískáme dokonalé konzervy, proto je musíme uchovávat v chladničce a rychle je zkonzumovat...

Skladovací teplota nemá překročit 15 st. Zpočátku je dvakrát týdně kontrolujeme. Když se vyskytne "bombáž" (vypouklé víčko? - překládám ze slovenštiny), musí se celá várka znovu sterilizovat nejméně 1 hodinu při teplotě 100 st.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 5422 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.