Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Pečený čaj - od Manky

Autor: Flylady , 11.8.2009
PEČENÝ ČAJ se ta dobrota jmenuje! Zpracovává se tam i červený rybíz a je to VYNIKAJÍCÍ, chválilo to hodně lidí a kámoška mi to minulý týden donesla ochutnat a fakt jsme si pošmákli.
Recept:
1 kg cukru

1 kg červený rybíz

1 kg dalšího ovoce (nejlépe bobulové, ale dají se nakrájet i třešně, višně, jablka – u meruněk pozor, je nutno tam dát sušené, ty čerstvé se tam asi rychle rozpustí, některé zdroje uvádí jen prostě 2 kg ovoce, tak toho červeného tam asi nemusí být přesně kilo. Zkušenost ale říká, že je lepší, když je ho tam víc, nejlépe v kombinaci s černým, malinami, ostružinami)

Balíček celé skořice

Balíček celého badyánu

Špetka hřebíčku

2 dl rumu (dává se nakonec, před ukončením pečení (tak 1/4 hodiny před koncem, může se ale dolít úplně nakonec, po vypnutí trouby – plní hlavně roli konzervantu))

Vše to dáš do hrnce (dost velkého, aby to nestříkalo v troubě ven), koření musíš nalámat ale ne drtit (aby se dobře našlo), a pečeš v troubě na 200 stupňů tak 45 minut. Já jsem to občas trochu promíchala, ale v receptu to není. Dáš do skleniče, zavíčkuješ, otočíš dnem vzhůru. Skladuješ v suchu a temnu, pokud tam není rum, tak raději v ledničce. Po otevření v ledničce.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1,5 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 996 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.