Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Kachna na pomerančich

Autor: Aja Fr 05 + Eli 09 , 29.10.2009
Kachna na pomerančích

Kachnu osolíme, opepříme. Nahoře na kachně, i uvnitř ní.
Křídla založíme dozadu.
Stehna přivážeme k biskupu.
Kde se nám zdá, že kachna nedrží, tam ji ještě převážeme, at se nerozpadá.

1 velká mrkev na nudličky
1 cibule na půlkolečka
spěníme MRKEV A CIBULKU v pekáči na másle (do které dáme pak tu kachnu, nebo v klidu zpěnime na panvičce a pak nalejeme na pekáč)

na spodek pekáče dáme špejle – aby se kachna při pečení nepřichytila. Na ty špejle dáme kachnu prsama dolů
Podlejeme vodou, štávou ze 3-4 pomerančů, přidáme trošku vína (dávám červené krabicové, nebo co je rozdělané), kečup, 3 lžíce brusinkoveho kompotu (když koupim maly kompot jen na kachnu, tak ho tam dam celej.. je to mnam)

zakryjeme a dusime v troubě na 200 stupnů hodinu a půl
při dušení propichujeme stehna a kachnu aby vyteklo sádlo

když je měkká, dáme ji prsama nahoru a dopečeme odkryté.
Když je hotovo. Odebereme lžící tuková oka z té štávy co vznikla... bude toho tak dvoudecový hrnek... necha se vychladit ...a je možné dát na chleba...nebo kdo má sílu, tak vyhodit :-)
zbytek štávičky rozmixujeme na omáčku.

Hodí se k ní brambory,
Nehodí se k této úpravě kachny zelí s knedlíkem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 792 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.