Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Něco trochu z vánoc...

Autor: Mafelka + Kuban a Maruška , 26.11.2004

Perníčky, které se nemusí rozležet



50 dkg hladké mouky 
12 dkg másla
12 dkg moučkového cukru 
 4 lžíce  medu
 6 dkg čokoláda na vaření 


 1-2 ks prášek do perníku (podle toho jak je velký pytlík)
 4 lžíce kakaa
 2 vejce


 


Máslo utřeme s cukrem a vejcem, přidáme med, kakao a strouhanou čokoládu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do perníku.
Vypracované těsto rozválíme asi na půl centimetru.  
Pečeme poměrně zprudka asi 5 minut.
Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem (vypadají jako nalakované).
Po vychladnutí zdobíme hustou polevou utřenou ze 4 bílku a 60 dkg cukru. 
Dají se jíst rovnou bez rozležení.



 


Rychlé kokosky


salko - 1 plechovka
kokos - strouhaný - 200 g

Smícháme strouhaný kokos s plechovkou salka, děláme hrudky a při malé teplotě pečeme, nebo spíš sušíme do zezlátnutí.


 


 


 


Brabarské (moje nejoblíbenější)


 


32 dkg hladké mouky


32 dkg másla


16 dkg ořechů


16 dkg moučkového cukru 


1 žloutek


 


Vypracujeme těsto, vykrájíme co chceme. Po vychladnutí slepíme marmeládou, polijeme čokoládou a ozdobíme buď mandlí nebo lískáčem.


 


 


Čokoláda


Nejlepší čokoláda, která je rychlá a nádherně potom ztuhne.


 


100% tuk Omega


čokoláda na vaření


 


Čokolády musí být vždy jednou tolik co tuku (např. 100 g čokolády a 50 g tuku). necháme rozpustit ve vodní lázni.


 


 


Išelské dortíčky                                           


 


42 dkg hladké mouky


14 dkg moučkového cukru


28 dkg másla


4 dkg kakaa


1 van. cukr


8 dkg namletých loupaných mandlí


citronová kůra


krapet skořice


 


Vypracujeme těsto, vykrájíme co chceme. Po vychladnutí slepíme krémem, polijeme čokoládou a zdobíme čímkoli dle chuti (mandlí, kokosem, vl.ořechy, lískáči...)


 


Krém dělám od oka. Nechám v míse v pokojové teplotě povolit máslo, přidám moučkový cukr, kakao, 1 vejce a rum. Mísu mám v klíně, třu to takovou dřevěnou jakobykoulí na měchačce a pořád to ochutnávám a přidávám ingredience (třeba rum :o)) a zase ochutnávám. Matlám to jako moje babička, ale určitě se to dá dělat v mixéru. A taky se může koupit nějaký ten instantní krém, ale ten jsem ještě nezkoušela.

 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 540 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.